Hopp til innhold

Tomas Evjen er død

Filmskaper og filmprodusent Tomas Evjen fra Saltdal er død. Han ble 39 år gammel.

Filmskaper Tomas Evjen

Tomas Evjen (39) ble funnet død tirsdag morgen.

Foto: News on Request

Evjen, som ble funnet død tirsdag morgen, var en fremtredende kulturpersonlighet i Bodø.

– Det er med stor sorg at vi meddeler følgende: Vi har mistet vår gode broder, venn og kollega Tomas Evjen, skriver kollegaene Trond Eliassen og Geir Are Jensen i en pressemelding.

– Han var en høyt respektert filmprodusent og et kulturelt kraftsenter, og etterlater seg et stort tomrom hos veldig mange mennesker. Han vil bli dypt savnet, fortsetter de.

Evjen etterlater seg to døtre. Alt tyder på at han døde en naturlig død.

Startet karrieren 12 år gammel

Saltdalingen startet sin mediekarriere bare 12 år gammel i Radio Saltdal.

Han har vært innom Nordlandsposten som journalist, og redaktør og daglig leder i Saltenposten ble han bare 23 år gammel. Han har også vært reporter i Se og Hør.

I 2010 ble han nominert til den prestisjetunge prisen «Årets Nordlending».

Sjefprodusent

Evjen var sjefprodusent og styreleder i selskapet News On Request (NOR) som står bak en rekke store og vellykkede prosjekter. Han etablerte selskapet ved kjøkkenbordet hjemme på Rognan. Senere har han fått med seg kompanjongene Trond Eide og Trond Eliassen.

Evjen har blant annet gjort to produksjoner med Arthur Arntzen og like mange med Halvdan Sivertsen. Sist i forbindelse med Sivertsen 60-års dag, som ble sendt i beste sendetid på NRK1.

News On Request vært motoren i utbyggingen av Mediegården som i dag samlokaliserer over 30 bedrifter innen kultur og media i Bodø.

(artikkelen fortsetter under)

Arbeiderkamp

På et næringslivsseminar under Mons Petter-festivalen på Fauske lanserte Tomas Evjen i kjent stil ideen om å lage en helaftens spillefilm fra Sulitjelma med utgangspunkt i opprøret på Langvannsisen i 1907. Han fikk Nils Gaup med som regissør og var i full gang med sitt livs største og viktigste prosjekt. Til venstre er Trond Eliassen.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

News On Request samproduserte TV-serien «Himmelblå» med NRK og hadde også ansvaret for spillefilmen «Død snø» som er solgt til mer enn 70 land.

Selskapet har mottatt Sparebanken Nord-Norge sin næringspris, og i fjor ble NOR av Dagens Næringsliv kåret til Gaselle for tredje gang på rad.

Tomas Evjen var en samfunnsengasjert mann. Han har deltatt i NRK Nordlands debattpanel den siste tiden. Han var også engasjert i kampflydebatten og det kan du se i videoen under.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Hør Tomas Evjen snakke om nominasjonen som «Årets Nordlending»: