Hopp til innhold

Vegard kjempet to timer med kveita

Han fikk sluken av mamma, for at hun skulle få kveite. Gjett om det var rett sluk!

Vegard Kristensen

VEL HJEMME: Det ble en strabasiøs med minnerik dag på havet. Men belønningen ser du her.

Foto: Privat

– Men det var dramatisk mens det hele sto på, forteller hobbyfisker Vegard Kristensen fra Bjerka i Hemnes i Nordland, som var ute ved Finneidfjord på kveitefiske sammen med kona Marianne.

Vegard Kristensen

GLAD FISKER: Kveita til Vegard Kristensen var 175 cm lang og veide 90 kilo.

Foto: Privat

175 cm lang

-Jeg skjønte straks at det var ei kveite, og at den var stor, sjøl om jeg aldri har fått noe i nærheten av dette før. Vi mistet den to ganger før vi endelig fikk den om bord, forteller Vegard, om basketaket før den 175 cm lange og 90 kilo tunge kveita var sikret.

Merker i båten

– Første gangen vi fikk den opp, etter at vi hadde trukket i nesten i time, virket den helt rolig, med det samme…Men plutselig forsvinner bare kleppen ut av handa mi. Kveita er umiddelbart ute av syne, mens taumen bare pistrer ut, sånn at det brente hull i huden. Og taumen satte merker i båten.

Men kveita kom seg unna også andre gangen de fikk den opp til overflata, og det skulle gå to timer før de fikk den om bord.

Vegard Kristensen

-Det ble en minnerik fisketur, og en så stor fisk får man antagelig bare en gang i livet, sier Vegard, som ser frem til mange gode kveitemiddager. Og mamma Kristin Møllevik skal få sitt, lover han, for det var henne han fikk sluken av, en robust sak for 400 gram.

Sluk med godt ry

-Ja, jeg ga ham sluken for at jeg skulle få kveite. Jeg hadde nemlig hørt om noen som gjorde det godt på kveita akkurat med den, sier Møllevik.

Sluken ligner på en sei, forklarer hun, og består av både metall og silikon, og så er den leddet på en måte som får den til å bevege seg i havet som en fisk.