To politibetjenter i 20-årene pågrep svenske drapsmistenkte tilfeldig

Sturle og Kjersti fra Politiet i Nordland pågrep to svenske statsborgere etterlyst for drap i Sverige, opplyser politiet. De to ble pågrepet i Bodø ved en ren tilfeldighet.

Sturle og Kjersti, Politiet i Nordland

Kjersti og Sturle fra Politiet i Nordland var ute på et helt annet oppdrag i Bodø den 22. november. Så observerte de tilfeldigvis to mistenkte fra Sverige de hadde hørt kunne være å finne i Salten-området.

Foto: Ole Dalen / NRK

Norsk politi mottok etterlysningen fra svensk politi, fordi etterforskningen tydet på at de etterlyste kunne befinne seg i Bodø.

Bakgrunnen for etterlysning er at en mann i 30-årene ble funnet død i sin egen leilighet i Skönsmon i Sundsvall i Västernorrland 7. november, skriver SVT.

En 25 år gammel kvinne er allerede pågrepet mistenkt for medvirkning til drap. Hun ble pågrepet dagen etter drapet, men nekter for straffskyld.

To svensker etterlyst for drap ble pågrepet i Bodø, mord på Skönsmon i Sundsvall.

SVT i Sverige ble møtt av blodspor da de tok bilder av bygget hvor mannen i 30-årene ble funnet drept tidligere i november. Nå er to menn, som var etterlyst av svensk politi, pågrepet i Bodø.

Foto: Pierre Ragnehag / SVT

– Årvåkne politibetjenter

Pågripelsen i Bodø fant sted 22. november, skriver politiet i en pressemelding.

– Pågripelsen er et resultat av to svært årvåkne politibetjenter som virkelig har hatt hodet med seg på oppdrag, sier krimsjef i Bodø, Knut Waldemar Solli.

De to var de unge betjentene Sturle og Kjersti. Politiet går ikke ut med deres etternavn.

NRK har snakket med de to årvåkne betjentene, som gjorde pågripelsen like utenfor Bodø sentrum.

– I forbindelse med et annet oppdrag ble vi obs på de to, sier Kjersti. Da var vi begge veldig «på.» Pågripelsen gikk helt greit.

Sturle bekrefter at pågripelsen gikk fint for seg, og forteller om hendelsen.

– De sa ikke så mye, men jeg tror de ble overrasket over at politiet i Norge klarte å gjenkjenne dem. Men det var en pågripelse helt uten dramatikk.

Selv om pågripelsen foregikk uten drama, er Kjersti klar på at noe sånt aldri er helt trygt.

– Det er tydelig at dette er kriminelle som er i stand til å gjøre litt av hvert, så det var viktig å få kontroll på situasjonen. Det gjorde vi ved å sette på håndhjern raskt og å kommunisere godt innad i patruljen.

Utlevert til Sverige

Begge betjentene fra Bodø politistasjon kjente umiddelbart igjen de to mistenkte som de hadde hørt kunne befinne seg i Salten.

– Patruljen hadde på forhånd fått informasjon om etterlysningen fra Sverige, men denne fredagen var de på et helt annet oppdrag, sier Waldemar Solli. Likevel var de ikke i tvil da de kom over de to etterlyste og pågrep dem dermed umiddelbart, sier Solli.

– Vi var klar over etterlysningen, forklarer Sturle. Det er litt vår jobb å vite hva som rører seg i distriktet. Vi hadde det i bakhodet, og var klare dersom noe skulle skje.

De to etterlyste ble ikke varetektsfengslet fordi de samtykket til overlevering. De to ble overlevert til svensk politi i dag, tirsdag, opplyser politiet.

Laster kart, vennligst vent...