NRK Meny
Normal

Siktet for vold mot baby - faren fengslet i to nye uker

Foreldrepar fra Salten-området er begge siktet for vold mot sin én måned gamle baby.

Bodø politihus

Politiet i Salten har siktet foreldrene for å ha utøvd vold mot barnet.

Foto: Katrine Olsen Sørgård / NRK

Mannen i 20-årene har allerede sittet varetektsfengslet i én uke, etter at han og en kvinne ble siktet for vold mot sin én måneder gamle baby. Torsdag ble mannen fengslet i to nye uker.

– Det er fordi vi mener det fremdeles foreligger fare for bevisforspillelse i saken, sier politiadvokat Jorild Steindal i Salten politidistrikt.

Det var tirsdag 21. oktober politiet fikk en anmeldelse fra barnevernet på bakgrunn av mistanke om at en baby hadde blitt utsatt for vold.

Anmeldelsen var basert på en melding fra sykehuset som hadde behandlet barnet. De mente det ikke fantes naturlige årsaker til skadene barnet hadde.

Ba opprinnelig om tre uker

Jorild Steindal

Politiadvokat Jorild Steindal i Salten politidistrikt mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Da mannen ble siktet ba politiet om tre ukers varetekt i full isolasjon, men fikk bare medhold for én uke. I går ble fengslingen utvidet med to uker.

– Vi har foretatt en god del etterforskning og mener på bakgrunn av den at det er grunnlag for å holde han i to nye uker i full isolasjon, sier Steindal.

Hun vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om hva mannen har forklart i avhør, og ønsker heller ikke kommentere om det har kommet fram nye opplysninger i saken.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningen og bakgrunnen for fengslingen er fare for bevisforspillelse. I det ligger det at vi ikke kan si noe særlig om etterforskningen på nåværende tidspunkt.

Venter på undersøkelser

Politiet fortsetter nå sin etterforskning i saken og avventer flere undersøkelser.

– Vi venter på en erklæring fra en medisinsk sakkyndig og foretar flere vitneavhør, i tillegg til videre etterforskningsskritt.

Tar fengslingen tungt

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen og ikke kan forklare hvordan barnets skader har oppstått.

– Han har det tungt og sliter i fengsel med full isolasjon, sier barnefarens advokat, Tor Haug.

Den siktede mannen nekter fortsatt straffskyld.

– Ut fra det synet han har, nemlig at han er helt uskyldig i det som har skjedd, er det klart han tok fengslingen tungt, sier barnefarens advokat Tor Haug.

På bedringens vei

Barnets bistandsadvokat, Ingrid Holm Ellingsen, fortalte forrige uke at barnet blir tatt vare på av barnevernet og er i bedring.

Hun understreket samtidig at saken er alvorlig.

– Det hører til sjeldenhetene at det er voldssaker med så små barn involvert.