NRK Meny
Normal

Stig Johansen er klar for Glimt

Veteranen Stig Johansen har signert for Bodø/Glimt, og har fått kontrakt ut 2011. I tillegg kommer en ny unggutt med i stallen - 19-åringen Viljar Nordberg.

Stig Johansen

COMEBACK: Nå er alt klart for at Stig Johansen kan ikle seg den gule trøya igjen. Her er han og Strømsgodsets Joel Riddez (bak) under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset i 2009.

Foto: Vanderloock, Anders / SCANPIX

Bodø/Glimt og Viljar Nordberg er i dag blitt enige om en kontrakt til 31.12.2012.

Viljar har inntil nå vært i en hospiteringsgruppe som har trent med A-laget noen dager i uken. Han har til nå vært inne i 2 seriekamper. Det er et krav at klubben signerer en profesjonell kontrakt når en spiller har vært inne i 3 obligatoriske seriekamper.

Signeringen av Viljar er et ledd i klubbens ungdomssatsning.

– Viljar vurderes som svært lovende og er en spiller for fremtiden. Klubben er meget tilfreds at han blir en del av A-laget på permanent basis. Viljar uttaler at han er svært glad for å bli gitt denne muligheten, skriver klubben i en pressemelding.

20 års aldersforskjell

I tillegg har klubben blitt enige med 38 år gamle Stig Johansen om en kontrakt til og med 31.12.2011. Om en uke fyller han 39, og det er 20 års aldersforskjell på de to nye spillerne.

Stig har lang erfaring som toppspiller og målscorer.

– Selv om det er en stund siden han har spilt ønsker vi at Stig skal bidra med sine kvaliteter og spisskompetanse for å styrke laget offensivt. Videre vil han også bidra i vår spillerutvikling. Han vil bruke den første tiden i samråd med hovedtrener for å komme seg i tilfredsstillende form.

– Stig uttaler at han gleder seg som en unge. Han har nå 100% fokus på å trene seg opp og ønsker å bidra til at klubben i sitt hjerte kommer seg ut av den vanskelige tabellsituasjon. Han sier videre at hvis det viser seg at han ikke føler seg klar i løpet av noen uker vil han selv ta initiativ overfor klubbledelsen å avslutte denne kontrakten.

Venter på godkjenning fra lisensnemnda

Begge disse signeringene er for 2011 finansiert av eksterne midler og det forutsettes at vi etter søknad til lisensnemda får godkjennelse til disse signeringer. Kontraktene vil bli underskrevet hvis klubben får en godkjennelse ifra lisensnemda, opplsyer Bodø/Glimt.