NRK Meny
Normal

To funnet omkommet i snøskred

En mann og en kvinne i 30-årene omkom i et snøskred i Merraflestinden i Lofoten.

Sea King - en person omkommet ved reine

Det var et Sea King redningshelikopter som fant de savnende personene. Her blir den første personen fraktet til Reine.

Foto: 03030-tipser

– Begge er ble funnet omkommet på nordsiden av Merraflestinden. De er blitt funnet i et område hvor det har gått et stein/snøskred, men vi vet ikke om de er tatt av raset eller om de selv har utløst raset. Personene er nå fraktet til Reine hvor de er blitt hentet i ambulanse, opplyser redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til NRK.

De omkomne ble funnet et stykke nedenfor fjellet Merraflestinden i Moskenes, som er om lag 500 meter høyt. Mannen og kvinnen hadde en teltbase i Kirkefjord ikke så langt fra Reine.

Funnet med kort tids mellomrom

Klokka 18.30 meldte HRS at en av de to savnede var funnet omkommet. Personen ble fraktet ned til Reine hvor vedkommende ble hentet i ambulanse. Deretter returnerte helikopteret for å hente den andre personen.

40 minutter senere landet helikopteret på Reine med den andre i turfølget.

Ble meldt savnet

Mannen og kvinnen i 30-årene og bosatt i Nordland la ut på en fjelltur fra tettstedet Reine klokka 22 lørdag kveld, og skulle være tilbake etter fem timer. Da de ikke dukket opp ble de meldt savnet søndag i 16-tida søndag.

Turvante

En person omkommet ve Reine i Lofoten

Sea Kingen legger ut på søk ved Merraflestinden i Reine.

Foto: 03030-tipser

– Begge er turvante og skal være godt utstyrt. De er erfarne og har gått i området tidligere, sa redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NRK tidligere i dag.

Området de to turgåerne sist ble sett ligger bratt og ulendt til og svært langt fra vei.

– Dette er et område med masse bratte fjell. Det er utilgjengelig og har ingen veiforbindelse. Det er også langt unna andre tettsteder, sier Jakob Carlsen ved HRS.

En person omkommet ved reine, Sea Kingen leter

Her leter Sea Kingen i fjellet etter den savnende personen.

Foto: 03030-tipser
Laster kart, vennligst vent...