NRK Meny
Normal

To fiskebåter berget utenfor Vega i natt

En redningsskøyte og en ambulansebåt rykket ut da to fiskebåter fikk problemer utenfor øya Vega ved Brønnøysund natt til tirsdag.

«Uni Helgeland»

Like etter klokka 01 i natt ble Hovedredningssentralen Nord-Norge varslet om to fiskebåter med problemer rundt åtte kilometer nord for Vega i Nordland.

Foto: Redningsselskapet

Like etter klokka 01 i natt ble Hovedredningssentralen Nord-Norge varslet om to fiskebåter med problemer rundt åtte kilometer nord for Vega i Nordland.

Den ene hadde fått motorhavari og den andre hadde fått tau i propellen, men de var heldigvis ikke så langt ifra land da det skjedde, sier redningsleder Raymond Prestøy til NRK.no.

Det var dårlig vær i området med sørøstlig kuling, og de to båtene drev raskt mot land.

Ambulansebåten Eyr Bremstein var nærmest og kom fram til havaristene etter rundt 50 minutter. Da mannskapet fikk satt slep i båtene, var den ene båten bare 800 meter fra land.

– De ville nådd land innen en snau halvtime, og da ville situasjonen blitt svært dramatisk, sier Prestøy ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Dårlig vær

Redningsskøyta «Uni Helgeland» bisto ambulansebåten med å slepe de to fiskeskøytene til trygg havn, og operasjonen ble avsluttet litt over klokken 04 natt til tirsdag.

Det dårlige været gjorde at også redningsskøyta «Skuld» på Træna var på vei til stedet, men skøyta ble tilbakekalt da situasjonen ble avklart.

– Det var til sammen fem personer i de to båtene, fire i den største og en person i den minste, men alle kom fra det i god behold, sier Prestøy.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...