NRK Meny
Normal

To omkom i kollisjon: – Det skal ha vært svært glatt på stedet

To personer omkom i en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på E6 sør for Mo i Rana. Det skal ha vært svært glatt på stedet og det kom underkjølt regn på tidspunktet da kollisjonen fant sted.

To omkom i trafikkulykke på E6 i Mo i Rana

To personer omkom i en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på E6 sør for Mo i Rana torsdag, opplyser politiet.

Foto: Frank Nygård / NRK

To personer har omkommet i en kollisjon på E6 sør for Mo i Rana i dag. Nødetatene er på stedet og veien er sperret for vanlig trafikk, sier operasjonsleder Jon Røsdal.

Det var en trailer og en personbil som kolliderte, og de to omkomne befant seg i personbilen. Røsdal sier de vil komme tilbake med mer informasjon senere.

– Nå er hovedfokus på å få varslet pårørende, samt ivareta viktige oppgaver på ulykkesstedet.

Innsatsleder Remi Anbakk forteller til NRKs reporter på stedet at det ser ut til at det var front-mot front der vogntoget var på tur nordover mens personbilen var på tur sørover.

– Nå arbeider vi på stedet. Foretar oppmåling, tar bilder og sjekker biler og dekk. Begge kjøretøy blir fraktet bort for tekniske undersøkelser. Det vil nødvendigvis ta noe tid før veien blir åpnet.

Fikk stanset trafikken

Ulykken skjedde i Bjørnbærvika. Jørn Sture Johansen var i garasjen sin like i nærheten og arbeidet da det smalt.

– Jeg løper ut og ser at det ryker ut av personbilen, lastebilen hadde nettopp stoppet opp. Det var et alvorlig smell, sier Johansen til NRK.

Han forteller om glatt veibane, med underkjølt regn.

– Dette er en meget ekkel sving, og jeg har sett mange få skrens her tidligere, sier Johansen, som øyeblikkelig fokuserte på å få stanset trafikken.

– Det er ganske uoversiktlig her, og det kunne komme flere tungbiler. Derfor var det viktig å få stanset trafikken raskt, sier han.

Innsatsleder Remi Anbakk forteller at det har vært ulykker her tidligere.

– Det har vært noen hendelser her før, forteller han.

Starter undersøkelser

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt forteller at ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen ventes til Mo i løpet av ettermiddagen.

– De skal starte undersøkelse av begge kjøretøy. Dette arbeidet starter i dag. Så vil de også foreta en undersøkelse på ulykkesstedet.

E6 har vært stengt en stund, men ventes åpnet igjen innen relativt kort tid, sier hun.

– Det er vanskelige kjøreforholdet i området på grunn av tidligere snøfall og nå omslag til regn, uten at jeg har noen konkrete opplysninger om føreforholdene på ulykkesstedet.

To personer bekreftet omkommet i ulykke i Rana

Nødetatene er på stedet og veien er sperret for vanlig trafikk. Det var et vogntog og en personbil som kolliderte. De to omkomne satt i personbilen.

Foto: Frank Nygård / NRK
Laster kart, vennligst vent...