NRK Meny
Normal

Tiltalt for seksuelle overgrep mot 13-årige jenter

En mann i 20-årene fra Lofoten er tiltalt for gjentatte grove overgrep med bruk av vold, lugging, spark og trusler. To av de fornærmede skal ha vært 13 år da enkelte av overgrepene fant sted.

Lofoten tingrett

MÅ MØTE I LOFOTEN TINGRETT: En mann i 20-årene fra Lofoten må møte i Lofoten tingrett, tiltalt for seksuelle overgrep mot tre jenter.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Lofotingen er tiltalt for voldtekt, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuell omgang med barn under 16 år. I alt er det sju tiltaltepunkter som omhandler tre forskjellige jenter.

De første punktene i tiltalen fant sted allerede tilbake i 2005, og to av de tiltalte var på det tidspunktet 13 år, skriver Lofotposten. De fleste forholdene skal ha skjedd mot ofre som var to-tre år yngre enn tiltalte, men i et av tilfellene skal offeret ha vært under 16 år, mens tiltate selv var godt over 20 år.

Lange strafferammer

Det er førstestatsadvokat Geir Fornebo som har tatt ut tiltalen for statsadvokatene i Nordland. Blir tiltalte funnet skyldig må han regne med å måtte tilbringe mange år i fengsel. To av tiltalepunktene har en strafferamme på 21 år.

Salten tingrett har satt av en hel uke til rettsaken, og forsvarsadvokat Finn Ove Smith sier hans klient ikke skal ha voldtatt noen.

– Min klient erkjenner at han har hatt seksuell omgang med de tre fornærmede som følge av at det har vært kjæresteforhold til samtlige – på forskjellige tidspunkt selvsagt. Men avviser at han skal ha voldtatt noen av dem, sier forsvareren til NRK.

Gjentatte tilfeller

Samtlige av tiltalepunktene er formulert til å gjelde «ved en eller flere anledninger». Annichen Rye-Holmboe er bistandsadvokat i sammen med Kristin Fagerheim Hammervik. Rye-Holmboe ønsker ikke å kommentere saken.