Tilbudsbilletter ble solgt ut på rekordtid

Billettene for Trænafestivalen 2016 ble lagt ut i ettermiddag, og tilbudsbillettene ble utsolgt på under ti minutter.

FESTIVAL TRÆNAFESTIVALEN

Tusenvis besøker Træna hvert år under festivalhelgen i juli.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

33 nautiske mil ut i havet ligger idylliske Træna. Det lille øysamfunnet har 487 innbyggere, men hvert år inntar flere tusen mennesker øya. Årsaken er Trænafestivalen som arrangeres der hver juli.

Billetter til Norges eldste fiskeværs festival ble lagt ut i ettermiddag. Først la arrangørene ut 200 billetter på tilbud ut, og disse forsvant på under ti minutter.

– At førjulsbillettene ble utsolgt så raskt kom ikke som et sjokk. Det har vært svært høy aktivitet hvor folk har spurt om billettsalget, forteller festivalsjef Jim Ove Marthinussen.

Trænafestivalen

Træna består av mer enn 1000 øyer, holmer og skjær. Ved denne øygruppen arrangeres Trænafestivalen.

Foto: Trænafestivalen

I kveld legges de resterende 2600 billettene ut for salg, og Marthinussen håper og tror Træna igjen vil oppleve å være utsolgt før festivalstart.

– Artistene blir ikke sluppet før på nyåret, men vi har bestandig noe bra for deltagerne, forteller festivalsjefen.

Øker antallet

I fjor økte Trænafestivalen billettsalget med 500 billetter. I år er antallet igjen høyere, nå med 200 flere billetter.

– Festivalen vokser i takt med transportløsningene, så når vi utvider kapasiteten på transport ser vi at flere ønsker å komme, forteller Marthinussen.

Festivalsjefen forteller at når værforholdene er normale er det rundt 5000 personer som besøker øygruppa under festivalhelgen.

2009 07 11: Sivert Høyem og Ingrid Olava med band i Kirkhellaren på Sanna i Træna under Trænafestiva

Sivert Høyem og Ingrid Olava med band i Kirkhellaren på Sanna i Træna under Trænafestivalen i 2009.

Foto: Tore Meek / SCANPIX

Blir mer og mer kjent

Populæriteten og anerkjennelsen har økt de siste årene, også på internasjonalt plan. Den britiske avisa «The Guardian» mener Trænafestivalen i Nordland er blant Europas beste (og mest ukjente) festivaler.

– Festivalen er kanskje blant de mest utilgjengelige for britiske festivaldeltakere, men er den perfekte unnskyldning for å utforske en av de villeste og mest dramatiske omgivelsene i Europa, skriver The Guardian i sin «topp 10»-liste fra mai i år.

Sammen med festivaler i blant annet Bulgaria, Polen, Italia og Frankrike, listes dermed festivalen på Træna som en av de beste – og mest ukjente – europeiske festivalene.

Under kan du se bildene fra årets Trænafestival.