Til sykehus etter sykkelulykke

To personer er fraktet til sykehus etter massevelt under et sykkelritt i Lofoten.

Laster kart, vennligst vent...

– En person veltet under et sykkelritt og dro med seg flere andre. En av syklistene ble såpass skadet at hun nå blir fraktet med ambulanse til Nordlandssykehuset i Gravdal, sier operasjonsleder Robin Moe ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Kvinnen skal ha vært ved bevissthet da hun ble fraktet til sykehuset for legesjekk. Hun er nå på Nordlandssykehuset i Gravdal for observasjon og undersøkelser.

Også en annen person ligger til observasjon på sykehuset.

Velten skjedde i forbindelse med det 35 kilometer lange rittet «Gimsøya rundt», som ble arrangert av Lofoten sykkelklubb tirsdag kveld. 31 syklister deltok i sykkelløpet.

– Vi var 25 syklister som var samlet i en fart på rundt 50 kilometer i timen. Plustelig ser jeg at syklisten foran meg ligger på bakken. Da knep jeg igjen øynene og prøvde å ta meg så godt for som jeg kunne, sier Johnny Strømsnes, leder i Lofoten sykkelklubb til nrk.no.

Totalt sju syklister skal ha veltet. Flere av dem har forslått seg kraftig.

Strømsnes er lettet over at det ikke har gått verre.

– Jeg er veldig glad for at det ser ut til å gå så bra som det har gått. For dette kunne ha gått verre. Vi har hatt flaks ved at ingen av oss har truffet autovernet eller stolpene som står langs veien, sier Strømsnes.