Til helga får vi en forsmak på vinterværet

Det er muligheter for snø de fleste steder fra Helgeland i sør til Nordkapp i nord når vinterværet inntar Nord-Norge. Helgeværet vil være preget av vind, regn, sludd og snø, sier statsmeteorolog Tore Vassbø.

Bil i drittvær

Det er fare for glatte veier i helgen og vinterdekkene bør være på dersom du har tenkt deg ut med bilen.

Foto: Petter Strøm / NRK

Etter en fin start på høsten med mye fint vær, går det mot et klassisk vintervær til helgen. NRK kunne tidligere i dag melde om at det har vært flere utforkjøringer i Hedmark, Oppland og nordre del av Akershus. Nå kommer snøen også til Nord-Norge.

Statsmeteorolog Tore Vassbø ved Vervarslinga i Nord-Norge, sier at det er et typisk vintervær som treffer Nord-Norge til helgen.

Det har vært fint vær den siste tiden i Nord-Norge, nå snur det. På fredag vil vinden øke langs kysten, og det kan komme sludd og regn de fleste steder i Nord-Norge. Det blir en våt start på helgen, forklarer meteorologen.

– På tide å bytte til vinterdekk

Vassbø sier det kan bli utfordrende å kjøre bil i helgen, og anbefaler alle som ikke har byttet til vinterdekk enda om å gjøre det.

Tore Vassbø

Tore Vassbø sier det er ventet sludd, regn og snø til helgen.

Foto: MET

– Det kan bli glatt på veiene til helgen. På lørdag er det ventet regn, før det går over i sludd og snøbyger på kvelden. Man bør absolutt ha på vinterdekk, det gjelder for hele Nord-Norge, forteller han, og fortsetter:

– Det vil bli kaldere på lørdag og snøgrensen vil krype nedover mot lavlandet utover kvelden, så det er muligheter for snø.

Det kan bli snø i hele Nord-Norge på søndag

På søndag er det store sjanser for snø de fleste steder fra Helgeland i sør til Nordkapp i nord. Statsmeteorologen tror ikke snøen er kommet for å bli.

– Søndag morgen er det godt mulig at man våkner opp til snø utenfor vinduet sitt, dette gjelder over hele Nord-Norge, men jeg tror ikke snøen er kommet for å bli denne gangen, sier han.

Laster Twitter-innhold

– Ustabilt vær i neste uke

Vassbø sier at når helgen er over, så vil været trolig trekke seg tilbake til det høstværet vi har hatt den siste tiden.

– I neste uke blir været ustabilt, og det vil veksle mellom regn og opplett de fleste steder i Nord-Norge. Sluddbygene vil fortsette utover mandagen, men utover uken vil været bli mildere, forteller han.

Temperaturene vil variere i Nord-Norge. Finnmark kan vente seg minusgrader mens Troms og Nordland vil ligge på mellom 0–5 grader.