Hopp til innhold

Disse kan bli Årets Nordlending – her kan du gi din stemme

Fristen for å stemme er onsdag 8. desember. Her blir du kjent med årets ti kandidater.

Disse kan bli Årets Nordlending 2021. •	Halvar Ellingsen, Sortland/Hadsel
•	Jenny Myklebust og Cathrine Hole, Nesna
•	Sten Magne Engen, Hadsel
•	Sonja Iren Johnsen, Leirfjord
•	Eirik Kristoffersen, Narvik
•	Stina Nordine, Steigen
•	Ingebjørn Bleidvin, Hadsel
•	Isak Dreyer, Bodø
•	Kjetil Knutsen, Bodø
•	Caroline Ailin, Bodø

Ti stykker kjemper om tittelen Årets Nordlending 2021. Øverst fra venstre: Halvar Ellingsen, Jenny Myklebust og Cathrine Hole, Sten Magne Engen, Sonja Iren Johnsen, Eirik Kristoffersen. Nede fra venstre: Stina Nordine, Ingebjørn Bleidvin, Isak Dreyer, Kjetil Knutsen og Caroline Ailin.

Foto: NRK/Rana Blad/Bladet Vesterålen/Helgelendingen/NTB/Avisa Nordland/Marthe Mølstre

Totalt kom det inn nesten 600 forslag, fordelt på 140 forskjellige navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending.

Prisen, som har blitt delt ut siden 2002, deles ut av NRK Nordland og Avisa Nordland. Årets jury består av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland, NHO Nordland-direktør Daniel Bjarmann-Simonsen og Gro Bergrabb, direktør i Nordland Musikkfestuke.

Nå har de fått hjelp fra folket til å finne fram til ti verdige kandidater.

– Tusen takk til folk i hele Nordland. Vi har fått mange gode og godt begrunnede forslag, og nok en gang er vi stolte over den samlede lista med flotte kandidater med god spredning i fylket, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Årets kandidater

I år kom det inn forslag på 140 forskjellige kandidater. I fjor var tallet 102.

– Det er utrolig inspirerende å se det store engasjementet til nordlendingene. Vi har fått inn mange gode forslag fra hele fylket, noe som har gjort jobben til juryen både givende og utfordrende. Etter flere grundige runder sitter vi nå igjen med det vi mener er ti sterke kandidater, sier distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland.

Gi din stemme – dette er årets ti kandidater:

Ny fase

Nå går arbeidet inn i en ny fase, og også her er juryen avhengig av hjelp fra Nordlands befolkning.

Tradisjonen tro bes også folket om hjelp til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne. Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett der man også kan gi sin begrunnelse for valget. Disse vil bli vektlagt i utvelgelsen.

Juryen til Årets Nordlending 2021, Jan-Eirik Hanssen (sjefredaktør Avisa Nordland), Daniel Bjarmann-Simonsen (direktør NHO Nordland), Gro Bergrabb (direktør Nordland Musikkfestuke) og Vibeke Madsen (distriktsredaktør NRK Nordland).

Juryen til Årets Nordlending 2021, Jan-Eirik Hanssen (sjefredaktør Avisa Nordland), Daniel Bjarmann-Simonsen (direktør NHO Nordland), Gro Bergrabb (direktør Nordland Musikkfestuke) og Vibeke Madsen (distriktsredaktør NRK Nordland).

Foto: Kjetil Rakkenes Anda / Avisa Nordland

– Det har alltid vært stor oppslutning om kåringen, og det håper vi på også i år. Vi har en spennende liste med ti sterke kandidater som på hver sine måter har gjort seg bemerket i året som har gått. Nå oppfordrer vi folk til å si sin mening. Kom også gjerne med en begrunnelse om hvorfor du mener at akkurat din kandidat bør bli Årets nordlending, sier Madsen.

Hanssen deler oppfordringen om begrunnelse.

– Juryen er like opptatt av begrunnelsen for din stemme som selve stemmen.

Det er også mulig å stemme på e-post. Da sender du en e-post til nordlending@an.no med kandidatnummeret, og gjerne en begrunnelse.

Avstemmingen avsluttes 8. desember kl. 10.00 – og hvem som kåres til Årets Nordlending 2021 offentliggjøres like før jul.

I fjor var det Bodø/Glimt som kunne innkassere hedersprisen. Utdelingen kan du se her:

Bodø/Glimt er Årets Nordlending 2020.