NRK Meny
Normal

Ti år gammel jente voldtatt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt i Mosjøen sist uke. Politiet jakter på tenåringsgutt.

Politiet i Mosjøen etterforsker nå saken, etter at det ble levert en anmeldelse på forholdet forrige uke.

Jakter på tenåringsgutt

Voldtekten skal ha skjedd i et skogholt ved en skole i Vefsn, i tilknytning til skoledagen.

Oslo-politiet startet etterforsking etter at en åtte år gammel elev ved Skøyen skole ble utsatt for et alvorlig overgrep tirsdag 31. august.

To andre ungdommer vitner?

Politiet jakter nå på gjerningspersonen som oppgis å være en gutt i tenårene. Det er ikke klart om disse opplysningene kommer fra jentas egen forklaring, eller om det er vitner som har brakt dem inn.

Det skal ha vært to andre ungdommer tilstede når voldtekten skjedde. Politiet vil ikke si om det er klart hvem disse er, eller om de har gitt sine forklaringer til politiet.

– En alvorlig voldtekt

– Politiet har satt inn store ressurser i saken, og karakteriserer det som en alvorlig voldtektssak. Det drives nå både taktisk og teknisk etterforkning, opplyserpolitistasjonssjef ved Mosjøen politistasjon Lisbeth Aarvik.

Hun vil ikke opplyse om det er gjort undersøkelser som bekrefter at voldtekten har funnet sted.

Voldtekten skal ha skjedd i forrige uke, men flere forhold knyttet til etterforskingen av saken gjør at politiet har valgt å vente med å gå ut med informasjon. Politiet vil ikke gå nærmere inn på detaljer om dette.

Får hjelp fra psykolog

Saken er nå kjent i lokalmiljøet og skolen har sett seg nødt til å gjøre tiltak i forhold til elevene. I kveld vil det holdes et foreldremøte der de foresatte vil få informasjon om det skolen vet om hendelsen.

Både helsesøster og psykolog vil bli hentet inn for å gi råd til både foreldre og lærere om hvordan de skal ordlegge seg og svare på eventuelle spørmål fra barna.

Rektor ved skolen der jenta er elev, sier de ble informert om saken onsdag formiddag.

Foreldrene er informert

– Vi har sendt brev med info til foreldrene slik at de kan snakke med barna sine. Torsdag morgen står lærerne klare til å ta i mot spørsmålene som måtte komme. Vi jobber nå for å bevare roen og ikke skape unødvendig frykt blant elevene, sier rektoren til NRK.no.

– Det er en svært alvorlig forbrytelse som etterforskes her i tilknytning til skolen. Saken er ennå ikke oppklart og vi ber folk ta sine forholdsregler, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.