NRK Meny
Normal

Thor Hushovd fikk sin revansje

Thor Hushovd var overlegen og vant andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Svolvær i dag.

Ingen var i nærheten av å kunne tukte BMC-rytteren fredag. Nordmannen lå fremst i feltet inn mot mål, uten at noen klarte å komme opp på siden av ham. Kenny van Hummel ble ikke med på pallen i dag, og det betyr at Thor Hushovd nå har overtatt ledertrøya.

– Dette var nydelig. I går var det stang ut, men i dag jobbet laget kanonbra. Det må være det flotteste sykkelløpet jeg noensinne har kjørt, sa Hushovd til TV 2 etter målgang.

Hushovd slet i spurten på første etappe i går og ble nummer fire etter at van Hummel stakk av med seieren. Etter tre timer og 38 minutter på sykkelsetet smakte seieren godt.

– Det var en fantastisk etappe. Dette var stort for meg. Det var en kaotisk spurt, men jeg satt fint på hjulet til lagkameratene mine. Jeg klinte til 200 meter før mål, og ingen klarte å ta meg, sier Hushovd.

Leder rittet

Seieren på den 156 kilometer lange etappen, som både startet og sluttet i Svolvær, betyr at Hushovd nå også leder rittet sammenlagt med tre sekunder. Dermed lever håpet om å beholde ledertrøya til rittet avsluttes søndag.

– Jeg sitter bedre i det enn i går. Men det er to harde og spennende etapper igjen, sa Hushovd.

Tom van Asbroeck og Marco Haller kom i mål på de to plassene bak Hushovd, og lovende Sondre Holst Enger ble nest beste nordmann med sin femteplass.

Beholdt klatretrøya

Et brudd bestående av seks ryttere, som lå i tet gjennom store deler av etappen, ble hentet inn seks kilometer før mål. Dermed lå alt til rette for massespurt i kamp om etappeseieren.

Med rundt 14 kilometer igjen til mål gikk flere ryttere i bakken like etter en tunnel. Blant dem som fikk et ublidt møte med asfalten var Lars-Petter Nordhaug, som er høyaktuell for å representere Norge i sykkel-VM senere i høst. Han holdt seg til skulderen og så ut til å ha vondt etter uhellet.

– Jeg kom meg til mål, men jeg slo meg ganske hardt. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg så folk ligge der, og plutselig havnet jeg også i bakken, sier Nordhaug til TV 2.

– Skulderen er vond og forslått. Men jeg tror all skigåingen om vinteren gjør at kragebeinet er i en del, sier Nordhaug.

Til tross for at Belkin-syklisten var med i velten før mål, beholdt han klatretrøya.

Bodøsyklist i bruddet

August Jensen fra Bodø fikk med seg en gruppe i brudd og hadde en lengre periode ett til to minutter tilbake til hovedfeltet.

Sander Helmen vant spurten på Dal og han har vunnet alle de tre spurtene i dag. August Jensen på plass nummer tre idet feltet nærmer seg E10 nok en gang. Hovedfeltet er 43 sekunder bak, melder TV 2.

Den flateste, men naturmessig den mest spektakulære etappen, med tre innlagte spurter, gikk i Svolvær i dag.

Se video fra sykkelsirkus i Lofoten:

Se klipp fra andre etappe i sykkelrittet Arctic Race.

Andre etappe av sykkelrittet