Hopp til innhold

The Whale i Andøy får 75 millioner fra kommunens eget fond

Det planlagte oppelvelsessenteret The Whale i Andøy får 75 millioner kroner fra Andøy-fondet, som er kommunens eget fond.

Torsdag morgen inviterte Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og en uavhengig representant til pressekonferanse om The Whale i rådhuset på Andenes.

Budskapet de fire partiene og uavhengige Lill Inger Berg Tyvold hadde å presentere, var at de har blitt enige om å bruke ytterligere 60 millioner på opplevelsessenteret The Whale.

Totalen er da oppe i 75 millioner fra Andøyfondet, og totalt 90 millioner kroner fra kommunen, til å finansiere The Whale.

Den opprinnelige planen var at staten skulle bidra med 150 millioner kroner i spleiselaget for å realisere The Whale. Men det kom verken penger i årets statsbudsjett eller revidert nasjonalbudsjett nå i år.

Nå håper man at et bidrag på til sammen 90 millioner kroner fra Andøyfondet og kommunen skal gjøre at staten også kommer på banen med en noe mindre andel enn tidligere planlagt.

– Vi har fått signaler om at staten kan bidra dersom Andøy kommune kan bidra med mer gjennom Andøyfondet, sa Benn Eidissen til VOL i mars. Han er styreleder i The Whale.

Arkitekturen til The Whale, utformet av danske Dorthe Mandrup har allerede vakt oppsikt over hele verden.
Foto: MIR, Bergen.