Tapte omskyting om prinsen

Anders Kruhaug fra Bjerkvik tapte omskytingen om prinsetittelen under Landsskytterstevnet på Elverum der Fana fikk Skytterkongen.

Landsskytterstevne Anders Kruhaug

KONGESKYTING: Anders Kruhaug fra Bjerkvik skjøt seg til tredjeplass på Landsskytterstevnet på Elverum torsdag kveld.

Foto: NRK/Magne Skogås

Anders Kruhaug (47) fra Bjerkvik som lå på skive 3 i Kongelaget, skjøt fullt hus i finaleomgangen og endte på 347. Det samme gjorde Odd Arne Brekne fra Lyngdal, som lå på skive 2.

Dermed måtte det omskyting til mellom de to om prinsetittelen, der Brekne trakk det lengste strået med 100 og fullt hus, mens Kruhaug oppnådde 99. Kruhaug har vært med på to kongelag før. Første gang i Bodø i 2001 og andre gang i Målselv i 2006.

Ikke uventet

Skytterkonge ble ikke uventet Knut Jørgen Brodahl fra Fana som skjøt fullt hus i finaleomgangen og vant med 349 av 350 mulige.

Det har skjedd bare en gang tidligere i Landsstkytterstevnets historie, i 1998 da Tor-Erik Fossli oppnådde samme resultat da han ble skytterkonge.

– Det er det sykeste jeg har vært med på hele mitt liv, sa Brodahl til NRK etter finaleskytingen. Han ante ikke hvordan han skulle feire å ha blitt Skytterkonge, han sa han hadde mest lyst til å gå og legge seg.

Finaleskytingen var en maktdemonstrasjon av Fana-skytteren, som hadde full styring på omgangen, med 20 sekunder igjen da det siste skuddet smalt.

Marius Hagfors

MED I KONGELAGET: Marius Hagfors fra Mosjøen endte på 345.

Foto: Magne Skogås

Marius Hagfors (27) fra Austerbygda ved Mosjøen lå også i kongelaget og endte opp med 345 poeng. Også han skjøtt 100 i finaleomgangen.

Finaleomgangen på Landsskytterstevnet består av 10 skudd liggende med skytetid 75 sekunder, mot en 10 cm blink på 200 meters hold.

Bodø neste år

Neste år skal Landsskytterstevnet arrangeres på Bestemorenga i Bodø.