Normal

Takplater på Coop-butikk tatt av vinden

Deler av taket på Coop-butikken i Moldjord i Beiarn kommune i Nordland har blåst av. Også på Leknes i Vestvågøy har flere tak fått skader. Politiet ber folk holde seg innendørs.

Tak tatt av vinden i Beiarn

I Beiarn ble taket til Coop-butikken tatt av vinden.

Foto: Ivar A. Sæther

Ivar Sæther fra Beiarn var på tur til sin lokale Coop-butikk på Moldjord ved 12-tiden lørdag da taket til butikken ble tatt av vinden.

– Taket har blitt kastet opp og trykket sammen, før det landet på andre siden av hovedveien, sier Sæther til NRK.

Det var med hjertet i halsen han gikk inn på butikken.

– Det haglet plankebiter og lignende, sier Sæther.

Ingen ble skadet

Som følge av skadene, er butikken nå stengt. Brannvesenet jobber med å rydde stedet og sikre bygningen.

– Heldigvis ble verken biler eller folk skadet i hendelsen. Hadde noen kjørt forbi idet taket ble blåst av, kunne det gått riktig ille, sier Sæther.

Han beskriver været i Beiarn som «riktig ille».

– Det er bare å holde seg innendørs.

Ber folk være forsiktige

På havna i Bodø fikk skuelystne kjenne sjøsprøyten da de var ute for å kjenne på været. Men politiet ber altså folk være forsiktige.

Politiet melder om løse takplater og beslag på bygninger i alle tre politidistriktene i Nordland. På grunn av uværet er det ikke mulig å dra ut og sikre alle de løse gjenstandene, derfor ber politiet folk om å passe seg.

I Midtre Hålogaland melder politiet at takplater har løsnet både fra en Esso-stasjon, fra et hus og et drivhus på Leknes.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet 'Ole' traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Flere steder langs kysten er det meldt storm og orkan.

Foto: Larsen, Marius Helge / NTB scanpix