Tå-plogen kan hjelpe deg mot snøen

Er du lei av å måke snø? Amerikanerne mener man kan gjøre det enkelt – med føttene.

Flere har nok ergret seg over sliten rygg og blemmer i hendene etter snøfallet som har vært den siste tiden i Nord-Norge. Tidligere denne måneden solgte snøfreserselger Pål Fritzon i Bodø 25 snøfresere på tre dager. Hvis du ønsker en enklere løsning, kan tå-plogen være løsningen.

Det er brukeren legofream86 på det amerikanske nettstedet Instructables som introduserte oppfinnelsen i mars, som først var omtalt i avisa Nordlys.

Enkel å lage

Oppfinneren skiver på nettstedet at snøfallet i hjemstaten Minnesota fikk han inn på ideen.

– Det er bare å feste dem på støvlene og skuffe i vei. Det er mye enklere å rydde snø med føttene enn med armer og hender.

  • Se oppskrift i bildegalleriet øverst.

Alt han trengte for å lage dem var plastrør, sag, lim og hundehalsbånd.

Fikk nok av snøen

Tåplogen

Tåplog for menn.

Foto: legofreak86

Selv om oppfinneren sier at dette mest ble laget for moro skyld, har påfunnet fått mye oppmerksomhet på sosiale medier.

– Jeg fikk ideen til prosjektet da jeg satt på skolen og så hvor mye det snødde utenfor. Jeg visste at det ville bli min jobb å fjerne snøen når jeg kom hjem. Da startet jeg å tegne ideen på et ark.

Etter litt hjelp fra faren og eksperimentering i garasjen, ble verktøyet ferdig.

– Den største utfordringen var å finne ut hvordan jeg skulle vinkle plogen og få den til å sitte på skoen. Jeg er veldig stolt av oppfinnelsen og har lært mye, skriver legofreak86 på nettstedet.

Flere steder i Nordland har det kommet godt over en meter snø i løpet av mars. Det er spesielt i de ytre strøkene snøen har lavet ned.

Måker snø for harde livet

VIDEO: Måker snø for harde livet i Bodø.