NRK Meny
Normal

Syv personer tatt av skred i Narvik: – De har hatt flaks

Politiet fikk i ettermiddag melding om et snøskred i Tverrdalsfjellet i Narvik. Et tysk turfølge på syv personer ble tatt av raset, men alle er gjort rede for.

Laster kart, vennligst vent...

Det melder politiet på Twitter. Operasjonsleder Lennart Steffensen ved politiet i Midtre Hålogaland forteller at det er snakk om en gruppe utenlandske turister. De var på tur i området da et skred tok alle syv.

– De har hatt flaks, kan man si. Hvor stort skred det er snakk om er foreløpig uklart. Jeg har fått tilbakemelding fra stedet om at ingen er savnet, men at en person er skadd i en fot. Vedkommende får bistand, og det er sendt et ambulansehelikopter til stedet.

Det var en nordmann som på avstand fikk med seg raset og som varslet om det. Operasjonslederen vet ikke om turfølget hadde med seg guide. NRK har vært i kontakt med lokalt Røde Kors og Norsk Folkehjelp, som ikke har vært involvert i forbindelse med skredet.

Ble ikke begravd

Vakthavende redningsleder ved HRS, Alf Haagensen, sier at personen som trenger bistand er en kvinne. Det er snakk om et mulig brudd i en fot. Haagensen sier at ingen ble begravd i raset.

– Det var et tysk turfølge som var på vei opp til fjelltoppen på ski da snøen raste ut. Det er et ambulansehelikopter på vei fra Evenes til stedet nå, sier han.

Den skadde kvinnen er nå fraktet til UNN i Harstad. De øvrige er på tur ned fjellet til fots, opplyser politiet. Størrelsen på skredet anslås å være 50 x 500 meter