Syv år siden Bodø/Glimt sist slo Ranheim – i kveld møtes de på Aspmyra

Så langt i år har Bodø/Glimt vunnet alle seriekampene på hjemmebane, men dårlige minner vekkes til liv når tabellnabo Ranheim kommer på besøk til Aspmyra.

aasmund bjørkan glimt seier

Glimt-trener Aasmund Bjørkan mener likevel spillergruppen kommer til å gå inn i kveldens kamp med en god følelse.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Sist Bodø/Glimt var i 1. divisjon var de nærme å gå ubeseiret gjennom alle hjemmekampene, men ett lag stod i veien. Fire serierunder før sesongslutt i 2013 var Ranheim gjester på Aspmyra og tok som eneste lag med seg alle tre poengene hjem.

Når Ranheim gjester Aspmyra i kveld har Bodø/Glimt vunnet alle seriekampene på hjemmebane denne sesongen, og Glimt-trener Aasmund Bjørkan mener alt ligger til rette for at hans gutter skal få Aspmyra-revansje mot Ranheim.

– Vi har vært knallsterke på hjemmebane, og vi har veldig lyst å vinne i morgen også. Jeg håper vi kan vise at vi er hakket hvassere enn Ranheim og kan kontrollere kampen, sier Bjørkan.

Sist Bodø/Glimt vant over Ranheim var i 2010, i en 3-1-seier på Aspmyra. I mellomtiden har de møttes åtte ganger i seriesammenheng, uten at Glimt har klart å få med seg alle tre poengene fra oppgjøret.

Spesielt viktig kamp

Ranheim ligger nå på 2. plass bak Bodø/Glimt på tabellen, og Bjørkan legger ikke skjul på at det er noe ekstra når topplagene i serien møtes.

– Det blir en kjempespennende kamp. Vi har vært best i Obos så langt, og nå møter vi laget som har vært nest best. Det deles ut tre poeng i hver kamp, men denne kampen er ekstra viktig, forteller Glimt-treneren.

Han mener spillergruppen har fått trent bra den siste tiden, og at de har fått en gruppe med mye energi som kommer til å gå inn i kampen med en god følelse.

Vinner Bodø/Glimt kampen er de på god vei mot målet om 60 poeng, som er det Bjørkan mener må til for å være trygg på å komme på en av de to plassene som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..