Hopp til innhold
Teststasjonen for koronavirus i Fyllingsdalen
Foto: Marit Hommedal / NTB

Sykepleieutdanning

Oppsummert

500 nye studieplasser innen sykepleiefag kommer i gang høsten 2022. Plassene fordeles innen vanlig sykepleierutdanning og videreutdanning. Universitetet i Agder og Høgskolen i Molde får flest nye studieplasser med henholdsvis 59 og 52.

 • Øker antallet studieplasser innen sykepleiefag

  Regjeringen får på plass 500 nye studieplasser innen ulike sykepleiefag fra høsten. Plassene fordeles innen vanlig sykepleierutdanning og videreutdanning.

  – Behovet for sykepleiere er stort, kanskje særlig i distriktene. Pandemien har gjort det enda tydeligere at vi trenger flere sykepleiere og spesialsykepleiere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

  300 av studieplassene blir finansiert med 14,3 millioner kroner av regjeringen, mens de resterende 200 plassene finansieres av utdanningsinstitusjonene selv. Det er Universitetet i Agder og Høgskolen i Molde som får flest nye studieplasser med henholdsvis 59 og 52. (NTB)

 • 62 nye studieplassar i sjukepleie

  Dei 500 nye studieplassane som regjeringa har lova frå hausten av, er no fordelte. Høgskolen i Molde får nest flest plassar av utdanningsinstitusjonane i landet med 62 plassar. Det skriv regjeringa i ei pressemelding. Regjeringa finansierer 52 av plassane med ferske pengar, mens dei siste 10 prioriterer høgskolen i sitt eige budsjett.

  Høgskolen i Molde
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK / Gunnar Sandvik/NRK
 • Flere sykepleiere strøk på eksamen

  Nokut opplyser at resultatene fra sykepleierstudentenes deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i desember viser at over halvparten av studentene får karakteren C eller bedre.

  Strykprosenten er imidlertid høyere. 25,2 prosent stryker, mens tallet i 2019 var 19,7. Det er også færre som får karakteren B, men ellers er de øvrige karakterene på et nivå ganske likt med før pandemien.

Sykepleieutdanningen ved UiA er én av tre utdanninger i Norge som har gjennomført full arbeidspraksis på vanlig måte for studentene i koronaperioden.
I dag takket de kommunehelsetjenestene og sykehuset for godt samarbeid med utdeling av 195 kaker.