Hopp til innhold
Sandnessjøen sykehus
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Sykehusene på Helgeland

Oppsummert

Helseminister Bent Høie er klar: Det nye hovedsykehuset på Helgeland skal ligge i Sandnessjøen. Akuttsykehuset i Mo i Rana opprettholdes. Sykehuset i Mosjøen gjøres om til et distriktsmedisinsk senter.

 • Utsetter betent sak på Helgeland

  Styret i Helse Nord har vedtatt å utsette beslutningen om hvor tarmkreftkirurgien skal utføres på Helgeland.

  Styret i Helgelandssykehuset har ønsket å legge denne typen behandling til Mo i Rana, men styremøtet i Helse Nord ønsker en bedre utredning før de tar en endelig beslutning om plassering – i Mo i Rana eller Sandnessjøen.

  Styret ga signaler om at de ønsker å få behandlet saken før sommeren, skriver Helgelendingen.

  Styret i Helgelandssykehuset vedtok 15. mars at de ville samle tarmkreftkirurgien ved sykehuset på Mo. Avgjørelsen ble tatt med seks mot fire stemmer.

 • Sjefen vil ikkje seie opp likevel

  Fagsjef Ida Bukholm overraska då ho sist veke opplyste om at ho sa opp stillinga si i Helgelandssykehuset, etter at styret bad henne om å gjere det. No har ho snudd, fordi ho meiner styret ikkje har møtt vilkåra ho sette.

 • Høie svarer Rana-ordfører

  Idag kom brevet fra helseminister Bent Høie der han slår fast at hovedsykehuset på Helgeland skal være i Sandnessjøen og omegn - og at det vil bli endringer for sykehuset i Rana. Dette er skrevet som et svar på ei bekymringsmelding fra ordføreren og varaordføreren i Rana. I tillegg hadde formannskapet i Rana møte i dag der de vedtoken enstemmig uttalelse om den midlertidige flyttinga av tarmkreftkirurgien fra Helgelandssykehuset til Bodø. De hevder at Rana sykehus blir straffet for bråk, urolighet og mangelfulle operasjoner foretatt på en annen avdeling.

  Helseminister Bent Høie (H) om sykehusstriden på Helgeland.
  Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK
Hulda Gunnlaugsdottir

Sykehusdirektøren åpner opp: Krangling har skremt bort fagfolk

Vil ha to sykehus på Helgeland: – En omkamp vil være sløsing med tid og ressurser

Styret i Helse Nord stemte i ettermiddag over tre ulike forslag om hvor det skal være sykehus på Helgeland.