Ressursgruppa Helgelandssykehuset
Foto: Frank Nygård / NRK

Sykehusdebatten på Helgeland

 • Analyse: Her blir avstanden kortest

  Reiseavstanden vil være kortest om sykehuset i en en-sykehusmodell plasseres sør på Helgeland og i Mosjøen, konkluderer konsulentselskapet Menon.

  De har utarbeidet et utkast til en samfunnsanalyse på oppdrag av Helgelandssykehuset.

  Når de tar høyde for reiseavstand for ansatte, vil reiseavstanden være kortest om sykehuset lokaliseres i en av byene og ikke i omegn, står det i analysen.

  Analysen kommer som tillegg til den faglige rapporten om ny sykehusstruktur på Helgeland.

  Helgelandssykehuset
  Foto: Ole-Christian Olsen / NRK
 • Alstahaug vil ha ny rapport

  Alstahaug kommune kommer til å be Helgelandssykehuset om å utarbeide en ny Bæreevneanalyse og at dette utføres av et annet firma enn Deloitte. Det skriver Helgelendingen.

  Advokatfirmaet Haavind konkluderer i et notat med at prosessen har vært mangelfull og ikke tilstrekkelig transparent.

  Notatet ble gjort på oppdrag fra Alstahaug kommune.

  Ressursgruppa Helgelandssykehuset
  Foto: Frank Nygård / NRK
 • NRK retter opp tidligere melding

  NRK har tidligere meldt at Alstahaug kommune har gått enstemmig inn for å utrede to sykehus på Helgeland. Vi understreker at kommunen enstemmig vedtok å stå ved avtalen sammen med elleve andre kommuner på Helgeland, der man ønsker ett stort sykehus sør for Korgfjellet. Samtidig som at man i konsekvensanalysen tydelig gir svar på hva en tosykehusmodell vil kunne inneholde.

 • Vil utrede to sykehus på Helgeland

  Et enstemmig kommunestyre i Alstahaug går inn for å utrede to sykehus på Helgeland. For flere politikere har ett sykehus hatt førsteprioritet frem til nå, men både helseministeren og Helse Nord mener to sykehus må utredes.

 • – Må utrede to sykehus

  Helseminister Bent Høie (H) møtte i dag en rekke ordførere fra Helgeland i Nordland om den betente sykehusstriden som splitter regionen. Høie understreker at det skal utredes om to sykehus kan være løsningen.
  – Jeg ser at en enighet om ett stort akuttsykehus avhenger av plasseringen. Det betyr at saken må utredes på en god måte, sier Høie til NTB.

  Helseminister Bent Høie (H) tar imot ordførerne på Helgeland til møte om sykehustilbud
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix