Hun vil pålegge sine egne å stemme ja til olje i nord

Delegatene fra Rogaland Ap pålegges å stemme ja til konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen under partiets landsmøte neste uke.

Eirin Sund Ap

Fylkesleder og stortingsrepresentant Eirin Sund vil sikre at også oljemotstanderne stemmer ja til konsekvensutredningen utenfor Lofoten og Vesterålen.

Foto: Arbeiderpartiet.no

Fylkesleder og stortingsrepresentant Eirin Sund sier til Stavanger Aftenblad at begrunnelsen er at delegatene til landsmøtet reiser for å representere Rogaland, ikke seg selv.

På Rogaland Arbeiderpartis fylkesårsmøte nylig stemte imidlertid 40 av 105 imot konsekvensutredningen.

Motstanden kommer imidlertid ikke til å bli reflektert blant de 15 rogalendingene som reiser til landsmøtet.

– Tradisjon

– Vi har tradisjon i Rogaland Ap for å slutte rekkene når vi taper en sak. I denne sammenhengen betyr det at også de som i utgangspunktet ikke ønsker å konsekvensutrede slutter lojalt opp om flertallets syn, sier Sund.

AUFs representanter fra Rogaland stilles fritt.

Dødt løp

I går skrev NRK at det ligger an til et tett løp i oljekampen på landsmøtet.

Selv om flertallet av Arbeiderpartiets fylkeslag har sagt ja til konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen, viser en opptelling Dagens Næringsliv har gjort, at det fortsatt ikke er et sikkert flertall blant de 300 delegatene som stiller på landsmøtet neste helg.

Opptellingen til DN viser at det er totalt 102 delegater som representerer fylker med et tydelig vedtak mot konsekvensutredning og oljeboring. I tillegg har AUF ytterligere 30 delegater som alle vil si nei.

Sikre ja-delegater skal ikke være mer enn drøye 130 stykker. Dermed er det nesten dødt løp foran landsmøtet.