Svett og hett med Sirkus Eliassen

NRKs musikkguru Håkon Moslett har allerede utropt P3-listede «Hjem til dæ» til årets sommerperle. Bli med bak kamera da Bodø-duoen spilte inn den elleville musikkvideoen.

Video c45c3b46-04cc-4e66-a923-0f82bfa241fa.png

Sirkus Eliassen lager musikkvideo til sommerhiten 'Hjem til dæ'

«Helvete førr enn kongesang», «Awesome song.. Summertune for sure. Bodø is the place to be huh?», «Den bæste norske sangen e ha hørt» lyder kommentarene på You Tube etter at Sirkus Eliassen la ut låta si – uten video vel og merke.

Men nå er det bare timer igjen før musikkvideoen til årets sommerhit er klar. NRK fikk være med bak kulissene under innspillingen – og gir deg her en smakebit på megapartyet brødrene Erik og Magnus Eliassen inviterer fansen med på.

Stagediving med Runar Berg

Sirkus Eliassen spiller inn musikkvideo

Erik (t.v.) og Magnus Eliassen gjør seg klare.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Dette er ville greier. En god, gammeldags hjemmefest med hæla i taket, som de fleste nok vil nikke gjenkjennende til, smiler Erik Eliassen og Andreas Bakkemo om musikkvideoen som snart er klar.

Det var Bakkemo som fikk ideen, og har regissert musikkvideoen.

– Vi fikk låne et hus utenfor byen, som snart skal rives likevel. Ellers vil vi nok slitt med å få tak i innspillingssted, ler Eliassen.

Blant gjestene på festen er Glimt-veteran Runar Berg, som står for stagediving.

– Det har jeg aldri gjort før, sier Berg, som er spent på det endelige resulatet.

– Med en så kul låt må det jo bare bli en kul video.

– Hvordan var det å bli tafset på?

– He, he. Helt nydelig, ler Runar Berg.

Fant «festdeltakerne på Facebook»

Sirkus Eliassen spiller inn ny musikkvideo

Deltakerne varmer opp til videoinnspilling...

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Egentlig skulle videoen spilles inn 23. juli. Terrorhandlingene på Utøya og i Oslo satte en stopper for det.

– Heldigvis klarte vi å finne en ny dato ganske raskt. Vi fikk med oss folk via Facebook, og hele videoen ble spilt inn på en kveld, forteller Bakkemo.

Priser bodøbølgen

Sirkus Eliassen er brødreparet Erik og Magnus Eliassen fra Bodø. Eldstebror Magnus har allerede gitt ut en plate, og vært med på Tungtvanns «2 uka» under eget navn. Som duo debuterte Eliassen-brødrene 16. mai i fjor på Åsanefestivalen, og siden har de tatt hjembyen med storm med sine energiske live-show – sist på utestedet Dama Di i juli. Neste opptreden er på Parkenfestivalen i Bodø .

Den sprudlende og humørfylte låta «Hjem til dæ» er Sirkus Eliassens første singel. Bandet skryter av musikkmiljøet i Bodø, hvor alle bidrar til å gjøre hverandre gode.

– Den største styrken er det gode samholdet. Det er veldig lav terskel for å spørre om hjelp, og alle hjelper alle, sier Erik og nevner Kråkesølvs bidrag til bror Magnus låt «Til dem du e glad i»

Ny singel

«Hjem til dæ» er deres første singel, men nummer to er snart på vei. Og det blir noe annet enn den festfylte forgjengeren.

– Men det er en cool, laidback låt. Når vi jobber med låter gjør vi det vi har lyst til. Resultatet kan bli hva som helst, sier Erik Eliassen.

Video Minnesang

Minnesang