NRK Meny
Normal

Svensk fyrverkeri til musikkfestuka

Årets musikkfestuke er knapt over før arrangøren avslører ett av trekkplastrene til neste års festival.

Christian Lindberg

Christian Lindberg blir festivalprofil under Nordland Musikkfestuke i 2009. Svensken er en av den klassiske musikkens største stjerner, og en levende legende, hevder festivalsjef Rolf Cato Raade.

Kun to uker etter at årets festival ble avsluttet kommer første drypp om neste års arrangement. Men Raade vedgår at han egentlig hadde tenkt å holde festivalprofilen hemmelig en stund til.

Rolf Cato Raade og Birgitte Christiansen

Festivalsjef Rolf Cato Raade og sopran Birgitte Christensen.

Foto: Gisle Forland / NRK

Svensken er en trombonist, dirigent og komponist, og har urfremført over 300 nye verk for trombone. Han har gitt ut over 70 solo cder og har en internasjonal solokonkurranse i sitt navn i Valencia, opplyser Nordland Musikkfestuke i en pressemelding.

Mye er allerede klart

Over 20.000 personer overvar konserter under årets Nordland Musikkfestuke. Dette er nesten på nivå med rekordåret 2007, da festivalen hadde store publikumsfavoritter som Toto, Arve Tellefsen og Halvdan Sivertsen.

Men allerede nå er mye klart til neste års festival, forteller Raade:

- Ja, vi har en del arbeid igjen, men festivalen begynner å ta form.

I år rendyrket Nordland Musikkfestuke sin profil, og unnlot å booke det mange karakteriserer som store trekkplaster for folk flest. Det var et helt bevisst valg av festivalledelsen.

- Det er viktigere at festivalen holder så høy kvalitet at den blir lagt merke til i utlandet, enn at vi stadig skal sette nye publikumsrekorder, sa Råde da årets festivalen ble avsluttet.

Neste år blir forøvrig et helt spesielt år for Nordland Musikkfestuke. Høydepunktene fra sommer-festivalen i Bodø i 2009 skal nemlig presenteres under en mini-festival i London senere på høsten. Musikkfestuka planlegger tre konserter i storbyen.

- Ja, vi hadde egentlig tenkt å vente litt med å slippe det navnet. Men så oppdaget vi at artisten på sin egen

hjemmeside hadde avslørt turneplanene sine fram til 2010. Dermed var det jo allerede kjent, sier han til NRK.