Hopp til innhold

Svart skjerm på sykehuset

Pasienter ved sykehuset i Narvik risikerer å bli uten fjernsyn i jula.

Narvik sykehus

Narvik sykehus.

Foto: NRK

Tv-skjermene på sykehuset i Narvik har stått svarte, siden det analoge bakkenettet ble slått av 17. november, skriver Fremover .

Med julen like rundt hjørnet, jobber nå teknisk avdeling nå med å få tv-signalene i hus i tide. Seksjonsleder Tor Eklund sier til avisen at han tror de vil lykkes med dette, men at de må løse flere utfordringer først.

Kabelkrøll

- Sykehuset bygges om, og dermed mangler vi en del av kabelnettet som må til for å få signalene fram til de enkelte TV-apparatene, sier Eklund.

Fram til nå har ikke de ansatte ved avdelingen hatt kapasitet til å få lagt kabelen fram til sykehuset.

- Det er et ansvar som jeg må ta, erkjenner seksjonslederen.

Kabel-tv og flatskjermer

Når alt er på plass kan pasientene slå ihjel tiden med å se på nye flatskjermer tilkoblet kabel-tv.

– Da blir tilbudet atskillig bedre enn det har vært. Og da skal det også være innkjøpt nye flatskjermer både til fellesrom og til pasientrom, sier Eklund til Fremover.

For pasienter som ligger inne akkurat nå, er det til liten trøst. I følge Fremover skal noen av de som er innlagt har fått ordnet seg med egne TV-tilbud, med private digitale mottakere.

Seksjonsleder Inger Larsen sier at de naturligvis ikke ønsker at det skal være sånn, og hun kan bare håpe at pasientene får et TV-tilbud de også så raskt som mulig «for å få dagene til å gå», som hun formulerer det.

– Men dette er et teknisk spørsmål som ligger utenfor mitt ansvarsområde, legger Larsen til.