Svært dårlig sikt, flere bilister i trafikktrøbbel

Sikten på E6 på Saltfjellet er så dårlig at en bil havnet i snøskavlen. På E12 i Rana kolliderte fem biler i tett snødrev.

Kollisjon mellom fem biler på E12 i Umbukta

KOLLISJON: Her har fem biler kollidert på E12.

Foto: Tare Steiro

Tett snødrev og sterk vind skaper utfordringer på norske veier. I Harstad ble fire personer sendt til sykehus etter en frontkollisjon. Glatt føre var årsaken til ulykken.

På E6 over Saltfjellet i Nordland er deler av det sørgående feltet sperret på det høyeste punktet fordi en bil har kjørt isnøskavlenn ved siden av vegen.

– Det er dårlig sikt på grunn av sterk vind, melder en tipser til NRK.

Kjedekollisjon

E12 Umbukta var i ettermiddag stengt på vestsiden av Umskartunnelen etter en trafikkulykke med fem biler. Bilene skal ha sklidd inn i hverandre.

– Fem biler har behov for berging og veien stenges mens dette pågår. Det meldes om dårlig sikt på stedet, melder politiet på Twitter.

Også nedenfor Utsikten i Rana var E12 stengt. Her på grunn av et utenlandsk vogntog som sperret veien. Veiene er nå åpnet, men på E10 over Bjørnfjell står flere vogntog fast og veien er stengt.

Dårlig sikt på Saltfjellet, februar 2015

DÅRLIG SIKT: Dette bildet ble tatt på E6 på Saltfjellet i 14.30-tida mandag.

Foto: Bjørnar Solvoll

Utfordrende vær for trafikken

I flytrafikken er det en del mindre forsinkelser ved Oslo lufthavn etter snøværet tidligere. SAS frykter det blir nye forsinkelser når trafikken øker utover ettermiddagen. Passasjerene må uansett møte som normalt.

Widerøe kan ikke lande i Sandnessjøen på grunn av sterk vind og går til Mosjøen i stedet. Lenger nord går det bedre etter flere innstillinger i Bodø, Tromsø og Finnmark i formiddag. På Nordvestlandet har Widerøe forsinkelser på grunn av kraftig høydevind.

Torghatten Nord melder om forsinket avgang fra Bodø til Moskenes i natt.
Avgangen fra Bodø til Moskenes kl. 00:15 er utsatt til kl. 03:00. Normal avgang fra Moskenes.

Laster Twitter-innhold