Susanne Lundeng inntar Asia

Susanne Lundeng inntar Asia . I Sør-Korea er en av låtene hennes blitt nasjonal vuggesang.

Susanne Lundeng. Pressefoto: Guri Dahl
Foto: Pressefoto: Guri Dahl

Susanne Lundeng, som er en av våre fremste folkemusikkutøvere, er i ferd med å bli folkehelt i Sør Korea.

Koreanerne elsker musikken hennes. Det fikk hun selv oppleve under en konsertturne som hun og bandet hennes nylig hadde i hovedstaden, Soul.

- Det er kanskje den fineste turen jeg har vært på. Jeg kommer på den andre siden av kloden og så er jeg likedan. Det var litt deilig.

Fineste publikummet 

Susanne Lundeng er en av våre mest folkekjære og særpregede artister. Hun har hatt konserter og reist på turne i snart 20 år, men å spille for publikum i Sør Koreas hovedstad, Soul, var for henne noe utenom det vanlige.

- For et fantastisk, fint publikum. De var så unge, hadde åpne, forventningsfulle ansikter. Det er kanksje det fineste publikummet jeg har vært borti.

Roer ned barna 

Under turneen i Sør Korea fikk Susanne Lundeng oppleve at flere av låtene hennes er blitt radiohiter. Og i hovedstaden Soul, med sine 11 millioner innbyggere, bruker småbarnsmødre Susanne Lundeng sin musikk til å roe ned barna.

- Når de er på restauranter bruker de noen av sangene mine for å roe ned ungene, for å gjøre det hyggelig og for å få en fin atmosfære. Det er jo helt utrolig.

Til Kina

Blir man først populær i Korea, ja så må man lære seg koreansk.

- Jeg kan si takk og gale mannfolk.

Før Susanne Lundeng reiser tilbake til Korea skal hun til Kina med sin musikk, dit reiser hun i slutten av denne uken.

Hør hele saken på NRK P1 cirka klokken 07.20 mandag morgen.