Hopp til innhold

Styrker satsing på energitilgang i Nord-Norge

Salten Kraftsamband AS og Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk går sammen om økt produksjon og tilgang til fornybar energi i Nord-Norge.

Det melder selskapene i ei pressemelding.

SKS overtar NTE sin eierandel i Siso Energi AS, samtidig som NTE går inn som ny medeier i SKS. Dette ble klart under en ekstraordinær generalforsamling i SKS torsdag 16. mars.

Siden planene ble offentliggjort i fjor høst, har det vært lagt ned en grundig jobb for å sikre gjennomføring av intensjonsavtalen

– SKS er fornøyde med at eierne, på begge sider, har vært positive og bidratt konstruktivt gjennom prosessen. Med NTE inn på eiersiden skal vi sammen med øvrige eiere satse på felles verdiskapning og videre utvikling av fornybar energi i Nord-Norge, sier konsernsjef i SKS, Liina Veerme.

– Vi kan om få år oppleve kraftunderskudd og da må vi sammen styrke satsingen på fornybar energi i Nord-Norge. Økt produksjon er helt avgjørende for utviklingen i landsdelen. NTE ønsker å bidra både til vekst og utvikling for SKS og grønn omstilling for regionen sier konsernsjef Christian Stav i NTE.

– Vi er veldig glade for at vi nå, etter mange års jobb, får landet denne muligheten til å ta enda større plass i det som kanskje er vår samtids viktigste oppgaver, å skape ren energi med framtidsretta produksjon, sier Ida Maria Pinnerød, ordfører i Bodø kommune, på vegne av majoritetseier og øvrige eiere i selskapet.

Fra venstre Elin Dahlseng Eide, fylkesrådgiver i Nordland, Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske kommune og Ida Maria Pinnerød, ordfører i Bodø kommune.
Foto: SKS