Hopp til innhold

Stormen-forlik på 15 millioner kroner

Bodø kommune er kommet til enighet med byggefirmaet Reinertsen, som krevde rundt 80 millioner kroner etter arbeidet med Stormen i Bodø.

Her er Stormen lyssatt i franske farger

Bodø kommune er kommet til enighet med entreprenørselskapet Reinertsen, som krevde rundt 80 millioner kroner etter byggingen av Stormen i Bodø.

Foto: Sigurd Steinum/NRK

Bodø kommune og entreprenørselskapet Reinertsen AS har inngått forlik om krav i sluttoppgjør etter byggeoppdrag i Stormen.Bakgrunnen for kravet var blant annet forsinkelser i arbeidet, som selskapet mente ikke var deres ansvar.

– Vi er svært fornøyd med å ha kommet til enigihet. Det betyr at vi slipper eventuelle nye runder i rettsapparatet dersom det skulle blitt resultatet, sier rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø til NRK.

Krav på 80 millioner

Rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø

Rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Kravet fra Reinertsen var, inklusiv renter og sakskostnader, omlag 80 millioner kroner uten moms. Saken startet 9. november i Salten tingrett. Under rettsaken ble det fremmet forslag om forlik fra Reinertsen AS.

Forliket endte på 15 millioner kroner. Det er en balansert løsning, mener rådmannen i Bodø.

– Høye krav

– Det er fordi både forarbeidene og rettssaken som har vært igang en stund har vist at de kravene som var reist var uberettiget og for høye. Samtidig har Bodø innsett at noe av det kunne det være hold i. Da har vi sagt at vi kan gi noe. Reinertsen på sin side har måtte gi mest, og resultatet hvor det har vært mest bevegelse, sier rådmannen.

– Hvor mye har dette å si for totalbudsjettet av Stormen-byggingen på 1,2 milliarder kroner?

– Det er for tidlig å si hva totalsbudsjettet vil ende på. Men det blir jo en økning når vi inngår et slikt forlik. Om vi overskrider budsjettet er for tidlig å si, sier rådmannen.