Hopp til innhold

Kulturhus-direktør nekter å godta advarsel: – Vi gjorde alt riktig, men ble nok litt revet med

Stormen-direktør Rolf Cato Raade skrev under en intensjonsavtale med amerikanske investorer uten at ordføreren i Bodø visste om det. Nå har styret gitt ham en skriftlig advarsel. Men det godtar han ikke.

Rolf Cato Raade er uenig med noen av punktene i avtalen, men sier han håper å komme til enighet med styret. Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK.

Styret i Stormen kulturhus holdt i dag et ekstraordinært styremøte, der temaet var direktør Rolf Cato Raades håndtering av en mulig sponsoravtale med det amerikanske selskapet Geddes Labs.

Styret konkluderte med å gi direktøren en skriftlig advarsel.

– Jeg er uenig i noen av punktene i denne advarselen, men det vil jeg ta opp internt, sier Rolf Cato Raade til NRK onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen er at Raade skal ha skrevet under en intensjonsavtale med Geddes labs, hvor den omstridte amerikaneren Danny Hayes – som har snudd Bodø på hodet, var styreleder.

– Hele Bodø var i lykkerus over at dette firmaet kom til byen, og man kan nok si at vi ble litt revet med. Men totalt sett føler jeg avtalen ble håndtert på en gode måte, sier Raade.

Ifølge Bodø Nu nektet Raade for at kontrakten fantes, og hverken styret eller ordføreren i Bodø visste om avtalen.

Godtar ikke advarselen

– Vi har fortsatt tillit til Raade, sa fungerende styreleder Ida Haugnes Gaustad etter møtet onsdag.

Rolf Cato Raade

Rolf Cato Raade blir sittende som direktør i Stormen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Direktøren selv er lettet over å fortsatt ha styrets tillit, men godtar ikke advarselen.

Ifølge Gaustad går advarselen ut på at de mener direktørens håndtering av sponsoravtalen kunne blitt gjort annerledes. Raade mener selv avtalen ble håndtert på en riktig måte.

– I etterpåklokskapens lys kan man jo si at man kunne gjort noe annerledes. Men dette var en stor mulighet for Stormen til å utvikle oss kunstnerisk, så der og da følte jeg at jeg involverte de som skulle involveres, og tok de nødvendige sikkerhetsventilene, sier Raade.

Direktøren sier videre at det har vært en hard uke.

– Jeg må innrømme at det har vært krevende, både for meg og familien, men også for mine kollegaer. Det har vært ensomt, forteller Raade, som legger til at han har måttet skaffe seg juridisk bistand for å ha noen å lene seg på mens det har blåst som verst på toppen.

Raade har hentet inn advokathjelp etter Hayes-bråket

Rolf Cato Raade, her med sin advokat Kristin Fagerheim Hammervik.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Utsatte i forrige uke

Saken var også tema da styret i forrige uke diskuterte rollen til Stormen-direktøren, i forbindelse med en mulig sponsoravtale med det amerikanske investorselskapet.

Da uttalte fungerende styreleder Ida Haugnes Gaustad at de var kritiske til Raades håndtering av den mulige avtalen, men at de foreløpig ikke hadde konkludert med om det ville få noen konsekvenser for direktørens stilling, og at det denne uka skulle kalles inn til ekstraordinært styremøte der det vil bli fattet et vedtak.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN HER:

Fungerende styreleder Ida Haugnes Gaustad avholder pressekonferanse etter dagens ekstraordinære styremøte.