Storfyll og bråk på Helgeland i natt

Med hele 31 oppdrag i natt ber politiet folk om å ta det med ro med flaska.

Foreldrefyll
Foto: Colourbox

Natt til søndag eksploderte deler av Helgeland i en god blanding av festbråk, fyll, promillekjøring, slåssing og hærverk, og det sluttet ikke før klokken 06.50 i morges.

– Men jeg frykter at dette bare er starten, sier operasjonsleder Trond Martinussen ved Helgeland politidistrikt. – Nå er julebordsesongen i gang, folk drikker for mye, og det er også mange som er kommet hjem og startet feriene sine. Så dette er kanskje bare begynnelsen på en utagerende festsesong, sier han til NRK.no.

Laster Twitter-innhold

Knuste vinduer på Campus

Fra midnatt og fram til kl 06.50 har det vært en hektisk natt for politiet, og da særlig i Mo i Rana. Det er flere som har braket i slagsmål, det har vært mye festbråk, folk som har vært for fulle til å gjøre rede for seg, og i tillegg har noen gått amok og gjort hærverk på Campusen.

Laster Twitter-innhold

– 31 oppdrag er ikke rekord, men denne natten er helt klart blant de mer aktive, innrømmer Trond Martinussen.

– Det har vært nok å holde på med for de som holdt på i natt og var ute på gata, og i dag får de som nå er kommet på jobb mye jobb med å følge opp nattens hendelser.

Laster Twitter-innhold

Ber folk ta det med ro

Julebord

Det er mange julebord, og mange drikker så mye at de sovner av eller lager kvalm for andre.

Foto: Illustrasjonsfoto: ScanStock / Illustrasjonsfoto: ScanStock

Når alkoholen kommer inn, går fornuften ut. Men det går an å feste med måte, og politimann Martinussen har følgende oppfordring til folk:

Ta det med ro og kos deg, ikke slåss på byen, og ikke plag naboene dine.

I natt har det vært tre personer i arresten, og mange saker har blitt løst på stedet ved at politiet har tatt opp forklaringer der.

Laster Twitter-innhold

Det har ikke vært mange fulle mindreårige som politiet har registrert, men da noen ble skadet på en fest, var det mange 17-18-åringer som var vitner, som var for fulle til å kunne forklare seg ordentlig. Her har politiet varslet deres verger/foreldre.