Polarsirkelen lufthavn, Hauan
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling

Storflyplass på Helgeland

Oppsummert

Stortinget har bevilget 1,47 milliarder kroner til ny flyplass på Hauan utenfor Mo i Rana, men pengene gis først i andre del av Nasjonal Transportplan, tidligst i 2024.

 • Konkurrerer om å bygge ny flyplass

  Tre entreprenører er prekvalifisert til å bygge en ny flyplass i Mo i Rana, opplyser Polarsirkelen lufthavnutvikling. De tre er AF Gruppen Norge, Peab Anlegg og Skanska Norge. Samferdselsministeren har gitt klarsignal til konkurranse om bygging av flyplassen.

 • Ja til ny flyplass på Mo

  I dag ble det endelig klart at Stortinget gir 1,47 milliarder kroner til ny flyplass på Hauan utenfor Mo i Rana, men pengene gis først i andre del av Nasjonal Transportplan, tidligst i 2024.

 • Grønt lys for ny flyplass i nord

  Regjeringen, KrF og Venstre sier ja til å prioritere ny storflyplass på Helgeland i Nasjonal transportplan. Men flyplassentusiastene må vente på friske penger fra staten. Fredag er det varslet pressekonferanse om flyplass-planene.

 • Pressekonferanse om storflyplass

  Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti og Venstre inviterer til pressekonferanse om en ny storflyplass på Helgeland ved Mo i Rana. Pressekonferansen skal avholdes fredag klokken 10.00 i Mo i Industripark.

  Polarsirkelen lufthavn, Hauan
  Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling