NRK Meny
Normal

Fortsatt noen uten strøm på Helgeland

Lørdag ettermiddag er antall husstander uten strøm på Helgeland nedjustert til 500: – Vi jobber med å rette opp så snart vi kan, sier Frode Dorp ved Helgelandkraft.

Lyn over Sandnessjøen 22.des

Hyppig lynnedslag er årsaken til at flere husstander er uten strøm på Helgeland. Illustrasjonsfoto fra Sandnessjøen.

Foto: Cecilie Kibsgaard Karoliussen

Kraftig lynnedslag på Helgeland er årsaken til at opptil 20.000 husstander var uten strøm i natt. Tidlig lørdag formiddag var tallet redusert til 4.500, men klokken 14.30 ligger dette på rundt 500.

Helgeland Kraft opplyser på sin hjemmeside at strømbruddene hovedsakelig gjelder områder langs kysten, ved Sandnessjøen og på Sømna.

– Det er beklagelig, men vi kan ikke kontrollere været, sier Frode Dorp i Helgeland Kraft til NRK.

Manglet strøm i ett døgn

Flere steder har strømmen vært borte siden fredag ettermiddag. Dorp sier at de gjør det de kan for å prøve å få strømmen tilbake før kvelden, men forklarer at været er et hinder.

– Vi har montører som har vært på jobb i over ett døgn, og gjør det de kan for å få tilbake strømmen. Det er mange små øyer som er rammet, og vi sliter med å komme oss ut dit, da været er såpass dårlig som det er.

Jobber med saken

Ifølge Dorp må mange deler skiftes helt ut, noe som tar tid. Han sier det er store skader i flere områder, og at de har mottatt rapporter fra folk som har opplevd at lynet har slått ned i huset.

– Sammenlignet med fredag kveld, har vi kommet langt lørdag morgen. Men vi skjønner jo at situasjonen er svært ergelig for de det gjelder.

Han håper de fleste vil få strømmen tilbake innen nyttårsmiddagen skal forberedes.

– Vi gjør det beste vi kan, og det er alt vi kan gjøre, sier Dorp.