Bygg totalskadd i brann: – Tragisk for lokalsamfunnet

Lokalene til Møbelringen på Fauske er totalskadd etter en brann brøt ut i 02-tiden natt til søndag.

Brann på Fauske

Søndag morgen jobber politiet med å etterslokke brannen som brøt ut på Fauske i 02-tiden i natt.

Foto: Ronald Jacobsen

Ingen personer kom til skade da det begynte å brenne i butikklokalene som ligger på Fauske i Nordland. Søndag morgen kan politiet bekrefte at man har kontroll på brannen, og at det jobbes med etterslokking på stedet.

Naboer evakuert

– De nærmeste naboene til bygget måtte evakueres i natt i frykt for at brannen skulle spre seg, forteller operasjonsleder ved Salten poltitidistrikt, Per-Sverre Steinbakk, til NRK.

Nødetatene slet en periode med sterk vind på stedet. Varene i butikken skal være skadd av både flammer, røyk og vannskader.

Brannvesen og politi bedriver også søndag morgen vakthold ved branntomta, og bygget beskrives som totalskadd.

Årsaken ukjent

– VI har kalt ut folk fra Fauske, Saltdal, Sørfold og Bodø for å bidra i arbeidet, sier Finn-Viggo Dreyer, vaktleder ved 110-sentralen i Bodø til NRK.

Brannårsaken er så langt uviss.

Ifølge et øyevitne på stedet spredte brannen seg raskt i lokalet.

– Da jeg først kom dit var det ikke tatt fyr i hele bygget enda, men på grunn av den kraftige vinden tok det ikke lang tid før hele lokalet stod i flammer, forteller han til NRK.

Tragisk for lokalsamfunnet

Mannen beskriver brannen som tragisk for det lokale samfunnet på Fauske.

– Butikken feiret 70-årsjubileum for bare få uker siden, så det er jo veldig trist. Det blir nok ikke butikk der igjen med det første, sier han til NRK.

Søndag ettermiddag er årsaken til brannen fortsatt ukjent. Politiet og brannvesen har forlatt området i Sjøgata på Fauske, som nå er avsperret.

Politiet vil nå begynne med tekniske undersøkelser.

Laster kart, vennligst vent...

Fauske i Nordland.