Hopp til innhold

Stor streikevilje i Bodø

Bodø er en av byene i landet som rammes hardest av den pågående streiken i kommunal sektor. Nå er nesten 2000 ansatte i Nordland ute i streik.

– Det er forventet kaos i fylkeshovedstaden etter at Unio trappet opp streiken i dag. Unio-leder i Bodø, Randi Solvær sier streikeviljen er stor og at Bodø nå lammes på grunn av streiken.

– Ja, i dag er alle ute i streik. Det gjelder alle sykehjemmene, hjemmetjenesten, spesialpedagiogisk senter, begge de videregående skolene i Bodø, alle grunnskoler og alle kommunale barnehager. Da blir det mye folk som ikke er på jobb i dag, og vi regner med et salig kaos, sier Unio-lederen.

Randi Solvær har likevel forståelse for at mange foreldre som rammes av denne streiken mener at nå er det nok.

– Det er jo beklagelig at dette går ut over tredjepart, men vi har stor støtte. De det gjelder er flinke til å bruke tanter og onkler og andre, og de tar med seg ungene på arbeid, så det går bra ennå, sier hun til NRK.no.

Onsdag formiddag var det mnage som hadde troppet opp for å gå i streiketog i Bodøs gater.

Se video:

Video Streiketog i Bodø

En ukes streik

Streiken har pågått i en uke og ble ytterligere opptrappet i dag. Streikeviljen er upåklagelig og streiken kan komme til å vare lenge, sier Solvær.

– Streikeviljen er stor, og de som går ut i dag er virkelig klar for kamp. Vi streiker så lenge vi må, om det så varer hele sommeren, men vi streiker til vi har fått gjennomslag for kravene våre, sier Randi Solvær.

Nesten 2000 ansatte i kommunal sektor i Nordland er nå ute i streik:

Disse tas ut i streik i Nordland

Fagforbundet

 

BODØ KOMMUNE
 

403

BODØ SPEKTRUM KF
 

17

BRØNNØY KOMMUNE 74
 

74

SORTLAND KOMMUNE
 

119

VÅGAN KOMMUNE

69

Unio

 

Bodø kommune


28 skoler
35 barnehager
24 alders- og sykehjem

1250

YS

 

Narvik kommune

25