Oppdaget av Pøbels kunstvegg var flerret av og stjålet

Kunsttyvene rev ned hele veggen på bolighuset i Vestvågøy for å få hånd om det eksklusive veggmaleriet signert street art-kunstneren Pøbel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jøss, er det virkelig stjålet? Er det mulig!

Det sier street art-kunstneren Pøbel til NRK.no.

Kunstneren vil ikke ha noen formening om tyveriet er positivt eller negativt, men konstaterer at lofotprosjektet «Getto Spedalsk»lever sitt eget liv.

Veggmaleri

Ifjor malte street art-kunstneren Pøbel fire vegger på et fraflyttet bolighus på Skjerpen i Vestvågøy. Nå er den ene veggen borte, skriver Lofotposten.

– Hele veggen er forsvunnet. Som kunsttyveri er dette oppsiktsvekkende, sier kultursjef i Vestvågøy, Camilla Skadberg til NRK.no

Frekke tyver har altså brukt mye tid og krefter på å fjerne kunstverket, sier Skadberg som var på befaring i går.

– Veggen er plukket ned med omhu. Vinduene er stablet pent ved siden av og man har begynt på den ene langveggen, men her er nok bordkledningen såpass råtten at det har vært vanskelig å ta ned.

– Politiet er i gang med etterforskning av denne saken og har fått noen opplysninger fra nærmeste nabo til dette huset. Men det vi alle lurer på nå er hvor dette store verket har tatt veien, sier kultursjefen til NRK.no.

Utlendinger

Ifølge Skadberg skal det ha vært observert utenlandsktalende besøkende i området for en tid tilbake.

– De skal ha spurt eter huset uten å si noe mer, i tillegg er det observert en eller to større biler i dette området som ligger ganske avsides, sier Skadberg.

Se video av urban gatekunst i Lofoten:

Video STREET-ART

VIDEO: Klikk på bildet for å se video

Attraktivt

Camilla Skadberg i Vestvågøy kommune har ikke opplevd noe lignende tidligere og har heller ikke noen formening om hvem som kan stå bak tyveriet.

– Dette prosjektet til Dolk og Pøbel er laget i rurale omgivelser på landet og det er jo spesielt fordi denne aksjonskunsten ofte oppstår i byer. Da må det være løse elementer om man som samler skal få det fjernet for å putte det inn i gallerisammenheng eller en privat samling.

– En forklaring kan jo være at det er noen som mener at dette er mulig å bruke videre i en kunstmarkedsammenheng, men det vet jeg ikke noe om, sier Skadberg til NRK.no.

Ikke første gang

Video Dolk og Pøbelkunst

Det er ikke første gang at gatekunst er blitt stjålet eller ødelagt. I London er hele hus hvor verdens mest kjente gatekunstner Banksy har dekorert veggene blitt fjernet. I Bergen er flere av kunstneren Dolk sine bilder blitt skjermet av glassplater.

På Facebook går debatten om det forsvunne kunstverket friskt. En debattant tipper at veggen snart dukker opp på verdens største nettausjon Ebay.