Hopp til innhold

Stjal hakekors-flagg og krigsvåpen

Frekke tyver forsynte seg grovt av tyske krigsvåpen og røsket med seg et stort hakekors-flagg fra krigsminnesamling.

Krigsminnesamling

BORTE VEKK: Både hakekorsflagget og skytevåpenet forsvant da frekke tyver brøt seg inn i museet.

Foto: NROF

Da Inge Bildøy kom til den gamle HV-bunkeren i Sandnessjøen, oppdaget han at noen hadde brutt seg inn nødutgangen.

– De har fjernet glassmonterne og tatt med seg 6-7 håndvåpen, et hakekors-flagg og andre effekter fra 2. verdenskrig, forteller Inge Bildøy.

– Skikkelig forbannet

Han er formann i NROF, Norske reserveoffiserers forbund avdeling Alstahaug. De har jobbet lenge med å ferdigstille en utstilling av krigsminner i den gamle HV-bunkeren. Nå var de nesten helt ferdig etter ett års arbeid.

– Jeg blir bare skikkelig forbannet. Vi har lagt ned veldig mye jobb i krigsminnesamlingen. En av målsettingene våre er å synliggjøre den lokale delen av krigen, presentere effekter, i tillegg til tekst og bilder om krigen, sier Bildøy.

Plaget av hærverk

Formannen mener innbruddet må ha skjedd mellom tirsdag og torsdag morgen, skriver Helgeland Arbeiderblad.

– De siste ukene har vi vært plaget av at noen har forsøkt å gjøre hærverk på en kanon fra 2.verdenskrig vi har. Det kobler vi imidlertid ikke sammen med det som nå har skjedd, fordi at innbruddet er såpass målrettet, sier Bildøy.

Håndvåpnene som er stjålet er tyske revolvere og pistoler fra 2.verdenskrig. Disse er levert inn i forbindelse med dødsbo og våpenamnesti.

Formann Inge Bildøy i NROF avd. Alstahaug understreker at våpnene ikke kan brukes slik de er i dag.

– De er plomberte og er ikke mulige å få skuddklare. Det er min store trøst. Vi har numrene på krigsvåpnene. Oppfordringen nå er at disse leveres tilbake til oss eller politiet, avslutter Bildøy.