Hopp til innhold

Stiller ikke Afghanistan-ultimatum

Toppkandidat Ingeborg Steinholt for Rødt i Nordland vil ikke stille noe absolutt krav om tilbaketrekning fra Afghanistan for å støtte en rød-grønn regjering.

Ingeborg Steinholt, Rødt

SVARTE LESERNE: Ingeborg Steinholt er Rødts toppkandidat fra Nordland. I dag stilte hun til nettmøte.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Det sa Steinholt i NRK Nordlands utspørring onsdag ettermiddag. Der fikk hun også spørsmål om hvorfor hun var mot industrifiske, og heller ville satse på sjarken.

- Ja, her er et punkt jeg ikke er enig med det som står i vårt program. Det er nok dårlig formulert. Vi kan gå inn for industrifiske, sa hun.

Også når det gjaldt partiets skepsis til tungtransport på vei, var Steinholt på kollisjonskurs.

– Klart vi trenger tungtrafikk som kan frakte gods til togene, sa hun.

Laks og miljø

Steinholt måtte også svare hvorfor de ønsker konsekvensanalyser når nye laksekonsesjoner deles ut.

- Det går vi inn for fordi lakseoppdrett virker inn på miljøet, sa hun.

Vil på tinget

23 år gamle Ingeborg Steinholt fra Sandnessjøen jobber hardt for å få en plass på Stortinget de neste fire årene.

Partiet er klar i sitt syn på petroleumsvirksomhet i nord, og mener det bør investeres mange penger i kollektivtilbudet.

– Hvis en tur med tog mellom Bodø og Trondheim hadde tatt 2-3 timer, ikke 8-10, så ville det å ta toget ha blitt et mye mer realistisk alternativ for folk, sier Ingeborg Steinholt.

For å styrke kommunene vil Rødt øke bevilgningene til kommunene med ti milliarder kroner.

– Kommunene er sultefora, og har knapt nok råd til å oppfylle sine forpliktelser overfor innbyggerne sine, sier Steinholt.

Væpna revolusjon

På nettmøtet etter utspørringen var det mange som lurte på hvordan Ingeborg Steinholt tror det vil med jentene og kvinnene i Afghanistan dersom hun får det som hun vil og Norge trekker ut de internasjonale styrkene i landet. Hun fikk også spørsmål om hun er for en voldelig endring av dagens samfunn.

Hva hun svarte på det og andre spørsmål om teorikrav i videregående, hurtigtog i Nord-Norge, vern av naturen, fattigfom og sjarken og støa kan du lese mer om her:


Slik svarte Ingeborg Steinholt

Les mer om Ingeborg Steinholt