Stengte veger og innstilte ferger

Stengte veger, kolonnekjøring og innstilte ferger og hurtigbåter. Vind med storm i kastene lammer trafikken i Nordland søndag ettermiddag.

E6 storm

Slik ser det ut på E12 Umbukta. Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger preger trafikken i Nordland i dag.

Foto: Frank Nygård / NRK

Søndag ettermiddag er det kolonnekjøring på E12 Umbukta og E6 over Saltfjellet. E10 over Bjørnfjell har vært stengt siden i morges

– Det har vært rimelig ille på Bjørnfjell i hele dag. Ved Umbukta er det nå kolonne, men der kan det bli stengt i perioder. På Saltfjellet skal vinden roe seg utover ettermiddagen, så der kan det bli endring, sier Jonas Johnsen hos Vegtrafikksentralen i Mosjøen.

Følg trafikken her: trafikk.nrk.no/

– På Saltfjellet blåser det stiv kuling. På mer utsatte steder som Gimsøybrua i Lofoten er det vindkast på opp mot 30 meter i sekundet. Det er stabil og kraftig vind over store deler av fylket, sier Johnsen.

I ettermiddag er også store deler av ferge- og hurtigbåttrafikken i Nordland innstilt.

På E6 har fergestrekningen Bognes- Skarberget vært innstilt siden i morges. Det samme har sambandet Bognes-Lødingen på Rv85.

Også en rekke andre ferger og hurtigbåter er innstilt.

Johnsen oppfordre folk om å sjekke 175.no for å se hvordan vinden rammer trafikken. Han sier at veger kan bli stengt på kort varsel.

Brøyter nonstop

Brøytesjåfør Roar Johansen kjører i ettermiddag mellom Rauvatnet og svenskegrensa på E12. Han forteller om sporadisk veldig dårlig sikt med mye fokksnø.

– Enkelte plasser er det så dårlig sikt at jeg nesten ikke får øye på personbilene som kommer imot.

Roar Johansen

Brøytebilsjåfør Roar Johansen har nok å gjøre på E12, og jobber hardt for å holde veien som har vært stengt, åpen.

Foto: Frank Nygård / NRK

I Bodø blåser det så kraftig at politiet på Twitter har bedt entreprenører rundt om på anlegg og byggeplasser om å se til byggeprosjektene sine. Ifølge politiet blåser sikringsgjerder ned og usikra gjenstander blåser utover byggeplasser.

Mye bom for skiskytterne

Deltakerne i NM i skiskyting i Mo i Rana har også fått merke den kraftige vinden. Lars Helge Birkeland gikk inn til seier på søndagens fellesstart i skiskytter-NM. Han vant selv om han pådro seg hele 11 bom under røffe forhold, skriver NTB.

Tidligere i helgen var det mye bra skyting på standplass, men søndag skapte vinden store utfordringer for løperne. Ingen maktet å plaffe ned 20 av 20 blinker.

plexiglass knust

Ved KOKS har pleksiglass løsnet på grunn av mye vind i sentrum av Mo i Rana. Det kan være en fare for fotgjengere, melder politiet. Brannvesenet sikret området tidligere i dag.

Foto: Frank Nygård / NRK