Stengte russecampen i Bodø i natt

Politiet bisto med stenging av russecampen i Mørkvedbukta i Bodø etter at én person er smittet med hjernehinnebetennelse.

Fra russecampen i Bodø

DELER UT ANTIBIOTIKA: Torsdag kveld ble det klart at en person i Bodø har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse, i dag deles det derfor ut antibiotika ved de videregående skolene i Bodø.

Foto: YASMIN HADAFOW / NRK

Det er smittevernoverlegen i Bodø som torsdag anbefalte å stenge arrangementet, ifølge TV 2.

– Det er påvist meningokokk-bakterie gruppe Y hos russen som er innlagt på sykehuset, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i en pressemelding.

Dette er andre tilfelle av denne Y-bakterien påvist hos russ i Bodø i mai. I det første tilfellet brøt det ikke ut smittsom hjernehinnebetennelse.

På grunn av det bekreftede smittetilfellet deles det ut gratis antibiotika fra fredag morgen til de som ikke allerede har fått det.

– Disse to tilfellene av samme bakterie gjør at vi vil være føre var og dele ut antibiotika til russ som mener de har vært i nærkontakt med aktuelle personer, sier Hagen.

Til nå er mer enn 300 russ er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse etter at Nordlandssykehuset tok imot en pasient med mistanke om den smittsomme sykdommen.

Laster Twitter-innhold