Hopp til innhold

Helgelandsbase skrev millionkontrakt med Statoil og BP

Helgelandsbase AS skrev i dag under på kontrakten med BP og Statoil om å bygge nytt subseaverksted og lager i Sandnessjøen.

Subsea-anlegg i Sandnessjøen

Anlegget som etableres omfatter et tomteareal på 24000 m² samt bygningsmasse som består av verksted, lager og kontorer på til sammen 7080 m².

Foto: Helgelandsbase AS

Helgelandsbase AS skrev i dag under på kontrakten med BP og Statoil om å bygge nytt subseaverksted og lager i Sandnessjøen.

Kontrakten innebærer investeringer i bygg og anlegg på cirka 150 millioner kroner og som skal stå ferdig høsten 2015.

– Vi er svært fornøyde med å ha vunnet anbudet om subseaverksted og lager. Kontrakten har en varighet på 20 år og det betyr at Helgelandsbase kan se fremover og satse langsiktig. Etableringen av subseaanlegget i Sandnessjøen er også positivt med hensyn til ringvirkninger for lokale leverandører, sier administrerende direktør i Helgelandsbase, Jann Greger Winsents.

Skal betjene feltene i nord

Det nye anlegget skal betjene selskapenes installasjoner i regionen, BPs Skarv og Statoils Skuld, og den kommende feltutbyggingen Aasta Hansteen.

Anlegget som etableres omfatter et tomteareal på 24000 kvadratmeter samt bygningsmasse som består av verksted, lager og kontorer på til sammen 7080 kvadratmeter.

Helgelandsbase har inklusiv denne investeringen investert cirka 900 millioner kroner på Horvnes.

– Vi har fått på plass en viktig byggestein, og starten på et felles arbeid for å lage og etablere et subsea-verksted her i Sandnessjøen, sier Astrid Sørensen, leder for fellesoperasjoner på norsk sokkel i Statoil.

Blandede følelser

Til tross for at Helgelandsbase gleder seg over den nye kontrakten, må selskapet likevel permittere ansatte.

– Vi må glede oss det vi har fått, men vi er også nede i en bølgedal når det gjelder aktivitet generelt. Vi er i ferd med å permittere ansatte og må kanskje si opp folk, sier Winsents.

Han håper det nye bygget ikke bare vil bli et stort lager.

– Det vil ikke være særlig aktivitet i anlegget i starten. Men vi håper at dette vil gi ringvirkninger og arbeidsplasser på sikt, sier han.

Tomt for subsea-bygg i Sandnessjøen

Her skal det nye subseaverkstedet ligge.

Foto: Frank Nygård / NRK