Hopp til innhold

Spleiset på ny skulptur

For sjette året på rad reises en ny skulptur på Tranøy i Hamarøy basert på at frivillige gir 1000 kroner hver til formålet.

Skulptur på Tranøy i Hamarøy av glasskunstneren Linn Kalseth
Foto: Leif Inge Larssen / NRK

Lørdag ble en ny skulptur i skulpturprosjektet avduket.

Glasskunstneren Linn Kalseth
Foto: Leif Inge Larssen / NRK

I år er det den 25 år gamle glasskunstneren Linn Kalseth, opprinnelig fra Gratangen i Troms, som har laget skulpturen. Hun bor og jobber nå i Bergen.

Spleiselag

Det er sjette året på rad at det reises en ny skulptur i den lille bygda, basert på at frivillige gir 1000 kroner hver til formålet.

Prosjektet startet med at kunstneren Harald Bodøgaard fra Bodø hadde utstilling i og ved Tranøy Galleri i 2000. Folk på Tranøy ble så glad i skulpturen "Stjerner som fisker i himmelen" at de ønsket å beholde den. Dermed kom idéen om et spleiselag for å få det til.

Glasskulptur på Tranøy i Hamarøy av glasskunstner Linn Kalseth
Foto: Leif Inge Larssen / NRK

Bidrag fra inn- og utland

Oppslutninga var så god at man har fortsatt med å reise et kunstverk hvert år, og selv om de fleste som bidrar til skulpturen er fra Hamarøy, er det også med entusiaster fra inn- og utland.

Oktoberfest

Det har blitt vanlig at avdukinga av skulpturen skjer i slutten av oktober, og så får bidragsyterne tilbud om å være med på en fest i Tranøy galleri.

Lørdag var det over 80 deltakere på festen, og det betyr absolutt fullt hus for å feire et kulturprosjekt som har blitt ganske unikt.