Spillet om ordførermakten i Bodø er i gang

På direkte radio «avslørte» ordfører Ole Hjartøy (H) at Senterpartiet i Bodø hadde valgt side. Men det avviser Senterpartiet selv.

Ida Pinnerød (Ap) og Ole Hjartøy (H) under valgnatta i Bodø

Ida Pinnerød (Ap) og Ole Hjartøy (H) kjemper om ordførermakten i Bodø.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Valglogo

– Ap har fått et kort på hånden. Senterpartiet har definitivt valgt å samarbeide med Pinnerød og Arbeiderpartiet i Bodø, sa Hjartøy i NRKs ettermiddagssending på radio.

Det skulle i så fall bety at det nå står 19-19 mellom blokkene og at Miljøpartiet De Grønne står alene igjen i midten og avgjør om det blir Hjartøy eller utfordrer Ida Pinnerød som blir ordfører i Bodø.

Ingen vil bekrefte

Men hverken Ap eller Sp vil bekrefte at valget har falt.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe fra forhandlingene våre. Men jeg kan røpe at vi har hatt samtaler med Rødt, SV, De Grønne og Sp i dag. Vi har begynt å snakke om hva som kan være viktig for en eventuell politisk plattform, men ingenting er avklart, sier Pinnerød.

Hos Senterpartiet mener de den sittende ordføreren driver med forhandlingstaktikk.

Ola Smeplass

Ola Smeplass avviser at Sp har valgt side.

Foto: Kari Skeie / NRK

– Det han sier er ikke riktig, sier Ola Smeplass som sto som 4.-kandidat på Sps liste før valget.

– Vi skal ha et styremøte i kveld og da vil vi lage en liste med krav til Arbeiderpartiet. Hvis de innfrir kravene går vi den veien, hvis ikke går vi motsatt vei, fortsetter han.

– Tror Ap vil strekke seg langt

– Hvor sannsynlig er det at dere blir enige med Ap?

– Jeg tror de er villige til å strekke seg langt. Det er ikke usannsynlig at det går bra, sier Smeplass som mener Ap har lært av feilene for fire år siden.

– Den gang valgte vi borgerlige side ettersom Høyre hadde mye å tilby og en god politisk plattform. Jeg håper Ap kan by på det samme nå.

Se det fartsfylte sammendraget fra valgnatta i Nordland