Spiller med skader for å slå 12 år gammel målrekord

Kristian Fardal Opseth har tatt Bodø med storm denne sesongen. Han er egentlig skadet, men trosser smertene for å kunne slå rekorden i siste seriekamp.

Kristian Fardal Opseth

Kraftspissen fra Sogn og Fjordane har hittil scoret 27 mål for Bodø/Glimt, nå trenger han kun ett til for å bli målkonge i 1. Divisjon.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Det gjenstår kun ett hinder før Kristian Fardal Opseth kan kalle seg for målkongen i 1. Divisjon.

Han må score ett mål i dagens kamp mot Strømmen.

Etter to mål i forrige kamp mot Åsane, tangerte han rekorden til Daniel Nannskog.

– Målet denne sesongen var å ta Bodø/Glimt tilbake til Eliteserien, jeg hadde ikke forestilt meg å score så mange mål, sier Opseth

Når skjønte du at du kunne ta rekorden?

– Det var vell først når media begynte å trekke det frem, da forstod jeg at det var en reell mulighet for å ta den.

Sesongen har ikke bare vært en dans på roser for angrepsspilleren. Han har slitt med mange småskader, men til tross for dette har han vært på banen i alle kampene hittil.

– Etter at opprykket ble sikret, har målrekorden vært en motivasjon for meg, det må jeg innrømme. Det er rekorden som har drevet meg gjennom de siste kampene, selv om jeg har vært småskadet og har måtte spille med smerter, forteller toppscoreren.

12 år gammel rekord

Det er den tidligere Stabæk-spissen Daniel Nannskog som innehar rekorden på 27 mål i løpet av en sesong i 1. divisjon, dette gjorde han i 2005. Kristian Fardal Opseth legger ikke skjul på at det hadde vært deilig å gå forbi svensken.

– Jeg har egentlig ikke tenkt noe særlig på rekorden, men det hadde vært ekstremt moro å ta den. Det er en imponerende rekord Daniel Nannskog innehar, det at den har stått i 12 år sier vell alt om det, forteller sogningen.

Toppscoreren var svært delaktig når bergenslaget Åsane ble slått 6–0 i forrige serierunde. To mål og to målgivende pasninger ble det på Glimt-spissen. Han tangerte dermed Daniel Nannskog sin målrekord på 27 mål.

– Tidlig i kampen mot Åsane kjente jeg at det var noe som ikke stemte med låret mitt, men rekorden holdt meg gående og jeg fikk to viktige mål i jakten på den.

Les mer om 1. divisjon her

– Trives veldig godt i Bodø

Kraftspissen fra Sogn og Fjordane ankom Bodø/Glimt på lån før sesongen, og i sommer signerte han en kontrakt med de helgule som varer frem til januar 2020.

– Jeg trives veldig godt her, og vi har et utrolig bra miljø innad i laget. Vi har kjempet sammen, og gjort oss fortjent til å spille i Eliteserien neste sesong, forteller toppscoreren.

Han forteller videre at han håper Glimt klarer å beholde stammen i laget og at de får forsterket med noen nye spillere.

Frykter du for plassen din?

– Det kommer nok inn en ny spiss, foreløpig er det kun meg her. Jeg skal fortsette å gi alt i hver kamp, så får trenerne avgjøre hvem som spiller, sier han lattermildt.

Kristian Fardal Opseth

Kristian Fardal Opseth trives godt i Bodø, og gleder seg til å spille i Eliteserien til neste år.

Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..