Tørket fleinsopp i spesiell narkorettssak

En spesiell narkotikasak skal i dag opp for Salten tingrett. En 25 år gammel mann fra Salten-distriktet står tiltalt for en rekke overtredelser av narkotikalovgivninga.

Fleinsopp er en del av nakotikarettssaka i Salten tingrett

FLEINSOPP, TØRKET KAKTUS OG VALIUM: Det er ei spesiell og omfattende narkotikasak som går for Salten tingrett i dag.

Foto: NRK

Mannen er blant annet tiltalt for å ha vært i besittelse av tørket fleinsopp, samt et fremmed narkotisk stoff fra en tørket kaktus og over 10.000 tabletter blå valium.

Kaktus og fleinsopp

Politiadvokaten i Salten ser alvorlig på den omfattende tiltalen.

Politiadvokat Bjarte Walla

Politiadvokat Bjarte Valla ved Salten politdistrikt.

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Det er et ganske sammensatt spekter av narkotiske stoffer det er snakk om. Den mest omfattende delen av tiltalen gjelder over 10.000 tabletter av såkalt blå valium. Av de mer spesielle narkotiske stoffene er blant annet tørket fleinsopp, meskalin i form av tørket kaktus, LSD-lapper og et stoff som heter bromo dragonfly. Et ganske farlig stoff, sier Politiadvokat Bjarte Valla.

25-åringen har sittet i varetekt de tre siste ukene etter at politiet gikk til aksjon. Noen av de narkotiske stoffene er bestilt over internett og beslaglagt av Tollvesenet, mens de øvrige stoffene er funnet ved ransaking av tiltaltes bopel og kjøretøy.

Har innrømmet litt

Piller

Valium er en del av tiltalen.

Foto: Rolf Øhman / Scanpix

Advokat Trond Ivan Blomsøm er oppnevnt som tiltaltes forsvarer. Han sier at hans klient har erkjent straffskyld for noen forhold i tiltalen.

– Han har erkjent straffskyld for noen forhold. De mest alvorlige forholdene har han benektet enhver befatning med, sier Blomsøm.