NRK Meny
Normal

Spesialenheten: – Har fått et bilde av hva som skjedde

Etterforskningen er startet etter dødsulykka på riksvei 80 i Bodø. – Det blir veldig viktig å se på hva de tekniske funnene på stedet viser, sier etterforskningsleder.

Brannvesenet rydder opp etter ulykken på RV80

Brannvesenet rydder opp på ulykkesstedet hvor en 19-åring omkom i natt.

Foto: HÃ¥kon Jacobsen / NRK

Spesialenheten har startet arbeidet med å finne ut hva som skjedde da en 19-åring omkom i en kollisjon på riksveg 80 i Bodø natt til søndag.

Føreren omkom da personbilen han kjørte kolliderte med et vogntog etter å ha kjørt fra politiet like utenfor Bodø sentrum.

– Vi har kommet til Bodø for å etterforske en sak hvor det har skjedd et dødsfall i forbindelse med en bilforfølgelse av politiet, sier Halvor Hjelm-Hansen, leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten Midt-Norge og Nord-Norge til NRK.

Halvor Hjelm-Hansen

– Vi har fått et lite bilde av hva som kan ha skjedd, sier Halvor Hjelm-Hansen.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Vi har fått et bilde av hendelsesforløpet

Spesialenheten er rutinemessig koblet inn i saken.

– Det er vanlig at Spesialenheten kobles inn i saker som omhandler biljakt. Vi skal etterforske når det skjer dødsfall eller alvorlig skade i forbindelse med handlinger som politiet er involvert i.

Hjelm-Hansen vil ikke spekulere i hva etterforskningen vil avdekke.

– Det er innledet etterforskning, men det er for tidlig å si hva vi får vite. Vi har fått et lite bilde av hva som kan ha skjedd.

Etterforskningslederen sier at enheten nå har startet med avhørene, og at de da håper å få en bedre oversikt over hendelsesforløpet.

Fokus på teknisk etterforskning

– Vi har etterforskning i form av avhør, og et fokus på teknisk etterforskning i denne saken. Her er det en bil som har krasjet med et vogntog, og det er veldig interessant å få vite hva de tekniske funnene viser, sier Hjelm-Hansen.

– Når regner dere med å være ferdige?

– Vi kommer til å gjøre avhør og følge opp dette i de kommende dagene. Da vil vi også vurdere andre etterforskningsskritt, men det er for tidlig å si når vi vil bli ferdig.

Her ryddes ulykkesstedet

– Sjåføren kjørte videre

Politiet ble først gjort oppmerksom på den 19 år gamle sjåføren etter et tips klokka 01.36 om at han hadde satt seg bak rattet etter å ha inntatt alkohol.

En politipatruljen møtte den aktuelle bilen på vei ut av Bodø sentrum på riksvei 80. Politiet snudde og kjørte etter og ved Stille Dal fikk politiet stoppet bilen.

– Sjåføren stanset av egen fri vilje, men da politibetjentene gikk ut av sin bil for å snakke med han, kjørte han videre, forteller politiadvokat Rengård.

En annen patrulje ble varslet og forsøkte å stoppe bilen ved Statoil på Hunstad. Det lyktes ikke og sjåføren kjørte videre i stor fart.

– Han kom over i motsatt kjørefelt og traff vogntoget med stor hastighet. Personbilen fikk store skader og vi antar at sjåføren døde momentant, sier politiadvokat Øyvind Rengård i Salten politidistrikt.