Spente piker før stor korfinale

De kaller seg Kammerpikene og de kommer fra hele Vesterålen. Lørdag deltar de for første gang i finalen i landskonkurransen for kor i Trondheim.

Kammerpikene

Kammerpikene fra Vesterålen har sunget sammen i ti år. Nå er de i finalen i landskonkurransen for kor i Trondheim.

Foto: Privat

Sammen med Ylajali og Det vilde kor, begge fra Bodø som de eneste korene fra Nord-Norge.

– Vi er 20 sangere som har sunget sammen i ti år. Vi er noen profesjonelle og noen amatører som har det til felles at vi elsker å synge, sier Sunniva Birkeland er leder for Kammerpikene.

Kammerpikene har øving på Sortland hver onsdag, og her øver de på et av innslagene de skal framføre på landskonkurransen i Trondheim førstkommende lørdag, korverket Alleluja av den finske samtidskomponisten Rejo Kekkononen.

Kjent i utlandet

I nasjonal sammenheng er Kammerpikene fra Vesterålen nokså ukjent. Men internasjonalt har de allerede gjort seg bemerket.

– Vi er 20 sangere som har sunget sammen i ti år. Vi er noen profesjonelle og noen amatører som har det til felles at vi elsker å synge. I 2008 var vi i Praha, og vant beste pris i en stor konkurranse. Det var første gang vi deltok i en slik konkurranse, så det var en enorm opptur. Nå har vi lyst å konkurrere igjen sier Sunniva Birkeland.

Vil vise seg fram

En av de tjue sangerne i Kammerpikene er Kari Mortensen fra Sortland. Som forteller at målet nå er å presentere seg for det norske publikum.

– Vi har først og fremst ambisjoner om å presentere oss i Norge. Vi har lyst å vise hvem vi er. Vi gleder oss veldig til å høre de andre korene, men å vinne nå i helga henger høyt.

Kammerpikene kommer fra alle kommunene i Vesterålen. Og mange tilbakelegge flere kilometer for å delta på de faste øvingene.

– Dette er damer som virkelig har lyst til å synge i et kor som krever mer et vanlig blanda kor. Folk er villig til å satse mye for å synge i Kammerpikene, og kjører gjerne et par timer for å være med på øvelsene.


I Sortland kirke for ei drøy uke siden presenterte KAMMERPIKENE noe av programmet de skal framføre under landskonkurransen. Som Alleluja av Reijo Kekkonen.